ABD'den itiraf: PKK/YPG'yi eğitmeye devam edeceğiz!

IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin Suriye'deki PKK/YPG'li teröristleri eğitmeye devam edeceğini söyledi.

ABD'den itiraf: PKK/YPG'yi eğitmeye devam edeceğiz!

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Afrin Harekatı’nın IŞİD’le mücadeleyi zayıflattığını iddia ederken, PKK/YPG’nin mücadelesinden
"gurur" duyduklarını söyledi. Dillon, telekonferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında Suriye’de yaşananlar ve Türkiye’nin Afrin Harekatı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeytin Dalı Harekatı’nı hedef alan Albay Dillon, bu operasyonun IŞİD ile mücadelede dikkati dağıttığını öne sürerek “Bu koalisyon için kaygı verici” dedi.

EĞİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bir gazetecinin, “Kürt güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusunda mutabakat sağlanması halinde geride kalan SDG güçleri IŞİD ile mücadelede yeterli olacak mı? Yoksa Kürt güçlerine ihtiyaç sürüyor mu?” sorusuna Amerikalı sözcü şu karşılığı verdi: “SDG Suriyelilerden, Araplar, Kürtler ve Türkmenler gibi farklı etnik gruplardan oluşmaktadır. Yaklaşık 57 bin kişilik gücün çoğunluğunu Araplar oluşturmaktadır. Ancak liderliğin büyük bölümü Kürtler ve birlikte çalışabildiklerini ispatlamış durumdalar. Eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz böylelikle sadece Kürtler değil diğerleri de cephe hattında olabilecek, liderlik rolünü üstlenebilecek.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler