ABD'den PKK'ya Doğrudan Yardım!

ABD, “Kara gücüm” dediği PKK/PYD’ye uçaklardan silah ve yardım malzemesi atarken görüntülendi

ABD'den PKK'ya Doğrudan Yardım!

ABD Suriye’de suç üstü yakalandı. ABD, “Kara gücüm” dediği PKK/PYD’ye uçaklardan silah ve yardım malzemesi atarken görüntülendi. Aydınlık’ın ulaştığı görüntülerde bir Amerikan uçağının Fırat Nehri’nin 3-4 kilometre doğusuna malzeme bıraktığı görülüyor. ABD böylece ilk kez Suriye Demokratik Güçleri’ne değil, direkt PKK/PYD’ye silah verirken görüntülenmiş oldu.

Amerikan uçakları, 22 Kasım’da Fırat Nehri’nin 3-4 kilometre doğusuna yani sadece PKK/PYD’nin kontrol ettiği Ayn El Arab’a havadan silah attı. Terör örgütüne yardım 22 Kasım akşamı saat tam 20.27’de yapıldı. Aydınlık’ın ulaştığı görüntülerde, bir Amerikan uçağının, Türkiye’nin Suriye sınırı yakınlarında bir bölgeye silah ve malzeme attığı görülüyor.

100 TIR SİLAH GÖNDERDİLER

Amerikan uçağının tipi ve hangi üsten kalkdığı ise henüz belirlenemedi. ABD’nin, El Bab’ın Türkiye’den önce PKK/PYD’nin eline geçmesi için Münbiç’e 100 TIR silah ve mühimmat gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Defalarca PKK/PYD’ye silah yardımı yapan ABD kendisini daha önce “Suriye Demokratik Güçleri’ne yardım ettiğini söyleyerek savunmuştu. Ancak Aydınlık’ın edindiği görüntülerde yardım yapılan yerin Ayn El Arap olduğu, bu bölgede de PKK/PYD dışında başka hiçbir örgütün olmadığı biliniyor. Böylece ABD, PKK/PYD’ye doğrudan silah verirken ilk kez görüntülenmiş oldu.

Aydinlik.com.tr

Haber: Erdem Atay

Tarih:
Diğer Haberler