ABD'den Türkiye'ye Küstah Mesaj!

Girdikleri bütün ülkelerde milyonlarca insanı katleden ABD'nin Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri "katledeceğini" ileri sürdü.

ABD'den Türkiye'ye Küstah Mesaj!

Girdikleri bütün ülkelerde milyonlarca insanı katleden ABD'nin Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri "katledeceğini" ileri sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Newsmax haber sitesine verdiği demeçte, "ABD, Türklerin Suriye'de Kürtleri kıyıma uğratmamasını güvence altına almaya çalışıyor" ifadelerini dile getirerek Suriye'den çıkmamalarına bahane getirdi.

Pompeo, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeleri konusunda bir gecikme durumunun söz konusu olup olmadığına ilişkin gelen soruya, "Başkan Suriye konusunda muğlak değil. Askerlerimiz oradan çıkacak. Başkan aynı zamanda, IŞİD ile mücadeleye devam etmemiz gerektiğini ve Orta Doğu'da istikrar yaratacak şeyler yapmayı sağlamamız gerektiğini açık bir şekilde ortaya koydu. İran ile mücadele devam ediyor. Bunların hepsini yapacağız. Bu sonuçları elde etmeye devam edeceğiz. Bunları basitçe Amerikan kuvvetleri Suriye'den çıktığı bir zamanda yapacağız. Size bir takvim veremem. Düşmanlarımızın tam olarak ne zaman ayrılacağımızı bilmelerini istemiyorum." yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanlığında Pompeo'nun sözleri üzerine tepki gecikmedi. Yapılan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun dün bir internet haber sitesine verdiği mülakatta Suriye bağlamında ülkemiz hakkında sarf ettiği ifadeleri gerek üslup gerek içerik bakımından reddediyoruz. Bakan Pompeo'nun PYD/YPG terör örgütünü Kürtlerle özdeşleştirmesi, eğer kasıtlı değilse, endişe verici bir bilgi eksikliğini göstermektedir" denildi.

ABD'NİN ÇIRPINIŞLARI BOŞUNA, YENİLGİ KAÇINILMAZ!

Dünyanın en büyük terör örgütü ABD'nin, dünyaya demokrasi kisvesi altında katliam yaydıkları yetmediği gibi bir de mazlum milletlere kara propaganda yapmaktadır. Ancak tüm bunlar boşunadır. ABD'nin mazlum milletleri katliamlarla etkisiz hale getirip onları sömürge yapma politikası net bir şekilde çökmüştür. ABD'nin son yıllarda aldığı yenilgiler, onların hegemonyasının sonunun geldiğinin göstergesidir. Atlantik ötesinin tek kutuplu dünyası artık geçersizdir. Türk milletinin emperyalizme karşı kararlı mücadelesi başarıyla devam etmektedir. Emperyalizm bu topraklardan def edilene dek de sürecektir!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler