ABD işgal ettiği Suriye'yi yağmalıyor!

ABD, Haseke-Rimelan ilçesine bağlı 4. Süveydiyye pompalama merkezinden kaçak hat çekerek günde 10 milyon dolarlık petrolü yağma ediyor.

ABD işgal ettiği Suriye'yi yağmalıyor!

Haseke-Rimelan ilçesine bağlı 4. Süveydiyye pompalama merkezinden kaçak hat çekerek günde 10 milyon dolarlık petrolü yağma ediyor.

ABD ve PKK ittifakı Haseke-Rimelan ilçesine bağlı 4. Süveydiyye pompalama merkezinden kaçak hat çekerek günde kaçırdığı 10 milyon dolar tutarında 17 bin varil petrolün gelirini bölücü terör örgütü PKK ile bölüşüyor.

 

10 KM'LİK SIR HAT

Saddam Hüseyin’in ambargo döneminde petrol aktarımı için inşaa ettiği sır hat 10 kilometre uzunluğa sahip. Sır hat 10 inç genişliğe sahip. PKK-ABD-Esed ve DEAŞ ortaklığı ile 4 yıldır petrol kaçırılan Riimeylan-Ayn Zala hattı halen aktif durumda. Suriye petrollerinin yağmalanması yanında ABD’nin terör örgütleri ile girdiği karanlık ilişki sarmalı açısından da bu faaliyetin uluslararası suç kapsamında yer aldığı bildiriliyor.

HATTI PKK KORUYOR

Kaçak hattı Suriye ve Irak’ta koruma görevi PKK’ya verildi. Haseke’den başlayıp Sincar üzerinden Kerkük’e kaçırılan ve orada batılı petrol şirketlerine teslim edilen petrolün korunmasında 150’den fazla PKK’lı terörist görev yaptı. (Yeni Şafak)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler