ABD'li general: Bizim çocuklar harekete geçti

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ABD'li bir subayın 'Bizim çocuklar harekete geçti' dediğini söyledi.

ABD'li general: Bizim çocuklar harekete geçti

Balyoz davasında 40 ay tutuklu kalıp beraat eden emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin yeni ve önemli bir bilgi paylaştı. Sözcü'ye konuşan Yavuz, darbe girişimi sırasında ABD'li bir subayın emekli bir Türk subayını arayarak, "Bizim çocuklar harekete geçti" dediğini ifade etti. Yavuz, o güne ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"15 gün oluyor bu olayı öğreneli. Anlatan subay arkadaşımız TSK'da görevli iken FETÖ'nün hedefi olmuş ve erken emekliye ayrılmış bir kişi. Bana bu olayı anlatan arkadaşım isim vermememi söyledi. Sizinle 15 Temmuz sonrası bir röportaj yapmıştık. Orada da darbe girişiminin BOP'la ilgisini anlatmıştım.

Darbe girişiminin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bağlantılı olduğunu düşünüyordum ve bu olay da onun kanıtı. Darbe gecesi bir Amerikan subayı emekli bir Türk subayını arıyor ve ‘Bizim çocuklar harekete geçti inşallah fazla kan dökülmeden gerçekleşir' diyor. Aradığı arkadaş emekli bir subay geçmişte birlikte çalışmışlar. Türk subay darbenin başarılı olamayacağını söylüyor. O da hayret ediyor ‘nasıl olmaz' diye. Türk subay ‘olamaz çünkü bu girişimi bir grup yapıyor ve buna TSK içinden ve dışından tepki var başarılı olması mümkün değil diyor. Amerikan subayı bu kez hayal kırıklığına uğruyor. ABD'nin tabii ki önceden haberi vardı. Fethullah Gülen'i o kullanıyor."

ATATÜRKÇÜ ASKERLER O GECENİN KAHRAMANI

Yavuz, "Türkiye çok ağır bir bedel ödedi sizce tüm bu yaşanılandan çıkarılması gereken en önemli ders nedir?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Cumhuriyet ve onun kurucusuyla kavga etmeyi bir kenara koymalıyız. Darbeciler Atatürkçüdür tezi çöktü. Dinci ve ipi emperyalizmin elinde olan bir grup darbeye kalkıştı. Ve bu darbe girişimi kimilerinin yazmaya çalıştığı hikayede öne çıktığı gibi sadece halkın gayretiyle önlenmedi."

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler