ABD terör ordusu kuruyor!

ABD, 30 bin teröristten oluşan yeni bir "sınır güvenlik gücü" kuracağını açıkladı.

ABD terör ordusu kuruyor!

Suriye'nin doğusundaki Rakka ve Deyrezor operasyonlarında terör örgütü IŞİD'in büyük oranda yenilgiye uğratılmasına rağmen, PYD/PKK'ya desteğini sürdüren ABD, 30 bin kişilik  terör ordusu kuracağını açıkladı.

AA'nın geçen günlerde servis ettiği bilgiye göre, ABD Savunma Bakanlığı, istihbarat teşkilatı CIA ve PYD/PKK'nın Kandil yapılanması, 400 terör örgütü mensubuna verdiği eğitimi tamamladı. 400 terörist, Haseke’nin güneyindeki Sabahu’l Hayır kampı ile Halep’in doğusunda Fırat nehri üzerindeki Tişrin barajı yakınlarında eğitildi.
CIA eğitmenleri teorik ve teknik bilgiler sağlarken, Pentagon’un hava indirme birimleri ile özel kuvvetleri, Kandil’den gelen teröristlerle ortak silahlı eğitim verdi. CIA ve Pentagon, yeni oluşum için PYD/PKK'ya son teknoloji telsiz, dinleme istasyonu ve sinyal istihbarat ekipmanları transfer ediyor. Ekipmanların eğitimi yine ABD’li uzmanlar tarafından veriliyor.

Olayla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada “ABD’nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle işbirliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler