Avrupa'nın Göbeğinde Terör Örgütü Kongresi

Belçika, PKK’nın Suriye kolu PYD Avrupa örgütünün 8’inci kongresinin de başkent Brüksel'de düzenlenmesine göz yumdu.

Avrupa'nın Göbeğinde Terör Örgütü Kongresi

Geçtiğimiz aylarda Brüksel'deki AB merkezinin yakınlarına PKK çadırları kurulmasına izin veren Belçika yönetimi, geçmiş diplomatik gerilimlere aldırış etmeksizin, PKK’nın Suriye kolu PYD Avrupa örgütünün 8’inci kongresinin de başkent Brüksel'de düzenlenmesine göz yumdu.

Kongreye PYD eşbaşkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah'ın yanı sıra, terör örgütü Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve çok sayıda PKK'lı katıldı. Toplantı salonunu teröristbaşı Abdullah Öcalan ve diğer PKK/PYD militanlarının resimleri süsledi. Kongreye 700'e yakın kişinin katıldığı bildirildi.

PYD'NİN YABANCI MİSAFİRLERİ

Toplantıya yönelik uluslararası düzeyde katılım dikkat çekti. Bu bağlamda, Yunanistan iktidar partisi SYRİZA ile IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein'in yanı sıra bir çok Avrupalı siyasi parti temsilcisi ve PYD'nin yabancı savaşçıları da kongrede hazır bulundu.

PYD kongre düzenlerken Brüksel’in merkezinde de ‘Kürt Kültür Haftası’ adı altında etkinlik düzenlendi. İlki 2014 yılında yapılan etkinliğe Brüksel Belediyesi başta izin vermedi. Bunun üzerine yasak kararı yargıya taşınarak etkinliğin gerçekleşmesi sağlandı.

(aydinlik.com.tr)

Tarih:
Diğer Haberler