Cerablus ve Deraya'da Terör Eziliyor!

Türk Ordusu Cerablus’ta, Suriye Ordusu Deraya’da terörü eziyor!

Cerablus ve Deraya'da Terör Eziliyor!

Suriye’deki cihatçı terör gruplarının en kilit yerlerinden biri olan Deraya 4 yılın ardından Suriye Ordusu’na teslim oldu. 4 yıldır süren mücadele sonucunda bölge çevrilip kontrol altına alındı. Bölgenin Suriye Ordusu tarafından kuşatılmasının ardından cihatçı gruplar bir heyet ile görüşme talep ederek teslim olma şartlarını konuştular.

Anlaşmaya göre cihatçıların büyük çoğunluğu teslim olurken, bir kısmı ise İdlib’e gönderilecek. Birkaç gün içerisinde Deraya’nın Suriye Ordusu’nun kontrolünde yeniden yaşamaya uygun hale getirileceği belirtiliyor.

Türk Ordusu’nun Cerablus’ta terör örgütleri IŞİD ve PYD ile savaşırken kazandığı başarılar Suriye Ordusu’nun da ilerleyişine yardımcı oluyor. Rusya-İran-Suriye-Türkiye önderliğinde teröre karşı yürütülen bu mücadele ABD çatısındaki koalisyon güçlerini de terörden desteğini çekmeye zorluyor.

Cerablus’un IŞİD’den, Deraya’nin diğer terör gruplarından temizlenmesi, PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi için yapılan hamleler, Suriye’de çözümün Rusya-İran-Suriye-Türkiye işbirliğinden geçtiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Gerici ve bölücü teröre karşı yürütülen bu ortak mücadele bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünün ve milli egemenliğinin korunmasının garantisi olarak görülüyor.

Tarih:
Diğer Haberler