Çin'in Suriye Büyükelçisi'nden kritik açıklamalar!

Çin'in Suriye Büyükelçisi, Suriye'nin Avrasya yöneliminin, Çin'in Bir Kuşak Bir Yol girişimiyle aynı eksende olduğunu belirtti

Çin'in Suriye Büyükelçisi'nden kritik açıklamalar!

Suriye'nin başkenti Şam'daki Dama Rose Otel'de düzenlenen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 68. kuruluş resepsiyonunda konuşan Çin'in Suriye Büyükelçisi Şi Şiancin, Suriye'nin, Devlet Başkanı Beşar Esad önderliğinde Avrasya'ya yönelimini hedefleyen stratejik girişimin, 2013 yılında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından başlatılan 'Bir Kuşak Bir Yol' girişimiyle aynı eksende olduğunu belirtti.

SURİYE ORDUSUNU KUTLADI

Büyükelçi Şi, Suriye ve Çin arasındaki ilişkilerin bilhassa bu yıl içerisinde büyük bir gelişme kat ettiğini belirterek, Çin'in, iki ülke arasındaki iletişimin söz konusu iki girişim çerçevesinde derinleştirilmesini arzu ettiğini vurguladı.

Konuşmasında Çin'in Suriye'de terörle mücadeleye verdiği desteğe de değinen Şi, Suriye ordusunu, ülkenin bağımsızlığı, milli egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumadaki kararlılığından ötürü kutladı.

'YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ İÇİN...'

Resepsiyonda söz alarak, Çin'in terörle mücadele konusunda izlediği aktif tutuma atıf yapan Suriye Dışişleri Bakan Vekili Ayman Suzan şu açıklamalarda bulundu:

"Çin'in uluslararası arenadaki varlığı, yeni bir dünya düzeninin kurulabilmesi adına elzem hale gelmiştir. Bu durum, sömürgeci güçler tarafından ortaya koyulan hegamonik yaklaşıma bir son verilmesi açısından çok önemlidir. Çin bilhassa, sahte demokrasiler ve ortaçağ şeyhleri tarafından yönlendirilen cihatçıların terörist saldırıları karşısında daima Suriye'nin yanında olmuştur."

Suzan konuşmasında ayrıca, Çin'in, teröristler tarafından büyük ölçüde tahrip edilen Suriye'nin yeniden inşasına yönelik katkıları için de şükranlarını sundu.

Tarih:
Diğer Haberler