Emperyalist Yalan Kervanına İtalya da Katıldı!

İtalyan meclisi, "sözde Ermeni soykırımını" resmen tanıyan ve uluslararası alanda savunulmasını isteyen emperyalist yalanı kabul etti.

Emperyalist Yalan Kervanına İtalya da Katıldı!

İtalyan meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili "sözde Ermeni soykırımı" iddialarını içeren bir önergeyi kabul etti.

İtalya'daki koalisyon hükümetinden "sözde Ermeni soykırımını resmi olarak tanıması ve bunu uluslararası alanda savunmasını" isteyen önerge, 43 çekimsere karşı 382 evet oyuyla kabul edildi. Karşı oyun çıkmadığı önergeye sadece muhalefetteki sağ görüşlü Forza İtalia partisinin milletvekilleri çekimser oy verdi.

Mecliste yapılan oturumda söz alan hükümet ortağı, sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) partisinden milletvekili Enrico Carelli, "Osmanlı İmparatorluğu'ndan tamamen farklı olan, dost bir ülke olan (Türkiye ile) iyi ilişkilerimizi tartışma konusu yapmayın." dedi. Carelli, Türkiye'nin Doğu ve Batı arasında stratejik bir rol oynadığının altını çizdi.

FRANSA'DA 24 NİSAN KARARNAMESİ

Fransa yine emperyalist yalana alet oluyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “24 Nisan” kararnamesi yayımlayarak anma yapılacağını ilan etti.

BU MAYA TUTMAZ

Türkiye'nin 1915'te yaşananlarla ilgili olarak daha önce İsviçre, Fransa, Almanya daha önce bizi "sözde soykırımcı" olarak ilan edip bu emperyalist yalana alet olmuşlardı ancak daha sonrasında tükürdüklerini yalamak zorunda kalmışlardı. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde, TGB'nin de üyesi olduğu Talat Paşa Komitesi önderliğinde bu ülkelere ders vermişti. İtalya ve Fransa, derhal AİHM kararına uymalı ve bu yalandan geri dönmelidir. Türk gençliği emperyalist yalanlarla mücadele her daiim devam edecektir.

 tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler