Esad'dan YPG'ye ültimatom: Gerekirse güç kullanırız!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD desteğiyle ülkenin kuzeyini işgal eden PKK/YPG'ye karşı gerekirse güç kullanacaklarını söyledi.

Esad'dan YPG'ye ültimatom: Gerekirse güç kullanırız!

Başkent Şam'da Rusya'nın resmi yayın kuruluşlarından Russia Today'e röportaj veren Beşar Esad, PKK/YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceklerini söyledi.

Esad, “ABD başka bir kart arıyor. Şu anda bu kart SDG. Çünkü ordumuz teröristleri yenmek için farklı bölgelerde ilerliyor. Suriye’de geriye kalan tek sorun SDG.”

"Suriye'nin düşmanlarının dışarıdan aldığı destek olmazsa savaşı bir yıl içinde kazanabiliriz" diyen Esad, "Suriye ordusunun ülkeyi terörizmden temizlemek için attığı her adımın karşılığında başta ABD öncülüğündeki Batılı ülkeler ya terörü destekleyerek ya da siyasi süreci baltalayarak çabalarımızı boşa çıkarmak istiyor" diye konuştu.

Esad Nisan ayında Duma'da Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı iddialarını da bir kez daha reddederek, "Ne çıkarımız var? Neden böyle bir şey yapalım? Bir hikâye, bir yalan anlattılar. Hem dünya genelinde hem de Batı'da bu yalana inanılmadı. Ama geri adım atamazlardı. O yüzden sınırlı ölçekte de olsa bir şey yapmaları gerekiyordu" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler