Eurovision KKTC ve Filistin Bayraklarını İŞİD Bayrağı İle Bir Tuttu

İsveç’te yapılacak olan Eurovision yarışmasında KKTC, Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ ve Filistin Bayraklarına yasaklama getirildi

Eurovision KKTC ve Filistin Bayraklarını İŞİD Bayrağı İle Bir Tuttu

14 Mayıs’ta İsveç’te yapılacak olan Eurovision yarışmasında politik olduğu gerekçesiyle KKTC, Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ ve Filistin Bayraklarına yasaklama getirildi. Terör örgütü IŞİD’in bayrağı da yasaklanırken KKTC ve Filistin bayraklarının insanlık düşmanı bir terör örgütü ile aynı şekilde değerlendirilmesi tepki topladı.

 

Avrupa Yayın Birliği’nin yayınladığı kurallarda mazlum milletlerin bayraklarının politik olduğu gerekçesiyle yasaklanmasına rağmen LGBT ve Avrupa Birliği bayraklarına politik olarak görülmediği için izin verilmesi ise dikkat çekti.

 

Filistin ve KKTC bayraklarının terör örgütü IŞİD bayrağı ile aynı kategoride değerlendirilmesi ve yasaklanması ise büyük tepki topladı. Tepkiler üzerine Avrupa Yayın Birliği kurulu hazırladıkları kurallar içeriğinin şu an bir taslak olduğunu ve henüz resmi olarak yayınlamadıklarını ifade etti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler