Filistinliler ayağa kalktı!

ABD Devlet Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından Hamas'ın yaptığı intifada çağrısı sonrası Filistinliler ayaklandı.

Filistinliler ayağa kalktı!

Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde dün gece protestolar ve şiddetli çatışmalar yaşandı. 

Protestocular, Cenin kentinin kuzeyindeki Celme’de yer alan İsrail askeri noktasına doğru ilerleyince, askerler gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullandı. Sabah erken saatlere kadar süren çatışmalarda gerçek mermiyle vurulan iki Filistinli öldü, 20 Filistinli de yaralandı.

Kudüs, El Halil, Beyt Lahim, Nablus ve Ramallah'taki gösterilerde de 8 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi yaralandı.

Al Jazeera muhabiri Samir Ebu Şemmale, İsrail askerlerinin daha fazla gerçek mermi kullanabilmek için silahlarına susturucu taktığını söyledi.

Ölü sayısı 887

İsrail ordusu Gazze’de hava, deniz ve kara saldırılarına devam etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, gece boyunca süren İsrail saldırılarında 22 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Kudra, Şecaiyye’den Han Yunus’a sığınmaya çalışan bir ailenin bulunduğu eve hava saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıda 16 kişi öldü.

İsrail keskin nişancıları, Han Yunus'un doğusundaki Karara bölgesine girmeye çalışan sağlık görevlilerine ateş açtı. Bir sağlık görevlisi öldürüldü. İsrail saldırıları başladığından bu yana Gazze'de öldürülen sağlık görevlilerinin sayısı 7'ye yükseldi.

İsrail ordusu da Gazze’deki çatışmalarda 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

7 Temmuz'dan bu yana devam İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 887’ye ulaştı. Ölenlerin 208'i çocuk, 101'i kadın.

Yaralı sayısı ise 5840’ı aştı. (Al Jazeera)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler