Irak Ordusu Kerkük'e ilerliyor!

Irak güçlerinin, Kerkük'ün bazı bölgelerinde kontrolü sağlayarak ilerlemeye devam ediyor. Kerkük içinde PKK'lılar yığınak yapmış durumda.

Irak Ordusu Kerkük'e ilerliyor!

Irak ordusu, gayrimeşru referandum sonrası peşmergeye verdiği sürenin sona ermesinin ardından Kerkük'ün bazı bölgelerinde kontrolü sağlayarak ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

Son gelen bilgilere göre Irak ordusu Kerkük havalimanını ele geçirdi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, "Kerkük'te güvenliği sağlama operasyonları kapsamında Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolunda kontrol sağlandı." denildi.

Açıklamada ayrıca, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün kuzeyindeki doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde de kontrolü sağlayarak ilerlediği aktarılıdı.

PKK'LILAR SOKAK BAŞLARINDA

Peşmerge'den ağır silah alan terör örgütü PKK'lı teröristlerin ise ellerindeki silahlar ve bindikleri hummerlarla kent merkezinde tur attıkları görülüyor. PKK'lıların Peşmerge'nin çekildiği kent merkezindeki bazı sokak başlarını tuttuğu, ellerine silah alan gönüllü Kürt sakinleri yönlendirdiği iddia ediliyor.

Irak hükümeti Kerkük'teki PKK varlığının savaş nedeni sayıldığını açıklamıştı. Barzani yönetimi ise PKK'lıların varlığını reddetmişti. Terör örgütü PKK'ya yakın sosyal medya hesapları PKK'lıların Kerkük'teki çatışmalarına ilişkin görüntüleri yayınladılar.

PEŞMERGE İLE KOALİSYON TOPLANTI HALİNDE

Barzani'nin yayın organı Rudaw'da yer alan habere göre sıkışan peşmerge ile ABD'liler toplantı yaptı.

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, “Peşmerge Bakanlığı yetkilileri ve koalisyon yetkilileri Erbil’de toplantı düzenliyor” dedi.

Helgurd Hikmet ayrıca, Kerkük’e çok sayıda takviye gücün gönderildiğini söyledi.

Hikmet, “Peşmergenin geri çekilmesine ilişkin her hangi bir emir bulunmuyor. Çekilmelere karşı ise Peşmerge Bakanlığı inceleme başlatacak” diye konuştu.

ASKERİ ÜS ELE GEÇİRİLDİ

Irak ordusundan yapılan açıklamada, K1 hava üssünün Peşmerge'den alındığı aktarıldı.

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler