İsrail'den itiraf: Esad kazandı

Savunma Bakanı Avigdor Lieberman "Esad savaşı kazanıyor, Amerika daha çok müdahil olsun" diyerek ABD'yi müdahaleye çağırdı.

İsrail'den itiraf: Esad kazandı

Suriye ile halen kağıt üzerinde savaşta olan İsrail'den Beşar Esad itirafı geldi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, salı günü yaptığı açıklamada Beşar Esad'ın Suriye iç savaşında kazandığını açıkladı.

Lieberman, Esad'la birlikte İran ve Hizbullah'ın bölgede güç kazanmasından endişe ettiklerini söyledi. İsrailli Bakan, Amerika'nın karşı hamle yaparak, Suriye konusuna daha çok müdahil olmasını istedi.

Avigdor Lieberman'ın bu yorumuyla 2011'den 2015'in ortalarına kadar gündemde olan "Esad devrilecek" iddiasının geçerli olmadığını gösterdi.

"HERKES ESAD'A YAKLAŞIYOR"

Esad'ın desteğini kazanmak için ılımlı İslamcıların da dahil olduğu uluslarası uzayan bir kuyruk görüyorum. Birdenbire herkes Esad'a yaklaşmak istiyor. Bu eşi benzeri görülmemiş birşey. Çünkü Esad kazandıkça, herkes onun yanında saf tutuyor."

İsrailli bakan "Umuyoruz ki, ABD Ortadoğu ve Suriye'de daha aktif olacak." diyerek güç dengesinde yaşanan değişmeye dikkat çekti. Lieberman; "Biz Ruslarla, İranla, Türkler ve Hizbullahla burun buruna geldik ve bu kolay çözülecek bir mesele de değil." dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler