KDHC: Trump savaş kışkırtıcısı bir deli

Güney Kore ve ABD'nin yapacağı tarihin en büyük tatbikatına karşı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden açıklama: Trump savaş kışkırtıcı bir deli.

KDHC: Trump savaş kışkırtıcısı bir deli

Güney Kore ve ABD'nin yapacağı tarihin en büyük ortak hava tatbikatına karşı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden açıklama yapılarak, "Trump savaş kışkırtıcı bir deli" ifaleri kullanıldı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Vigilant Ace adıyla bugün başlayan ve Cuma günü sona erecek olan yıllık tatbikata, 230 uçağın yanı sıra altı adet F22 Stealth Raptor savaş uçağı da katılıyor. Güney Kore'de bulunan bir ABD hava kuvvetleri sözcüsü, tatbikatta F-35 savaş uçaklarının da görev yapacağını söyledi.

Ayrıca bugüne kadar kullanılan en çok sayıda beşinci kuşak savaş uçakları da uçacak.

Tatbikatta yaklaşık 12,000 Amerikan deniz piyade ve donanma askeri Güney Kore askerleriyle birlikte görev yapacak.

ABD askeri açıklamasına göre ortak tatbikat, Kore yarımadasında savaşa hazır olma durumu ve harekat yeteneklerinin artırılmasını hedefliyor.

Gerilimin artma nedenin ABD Başkanı Donald Trump'ıın davranışları olduğunu belirten Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti medyasındaki haberlere göre, Trump'ın savaş kışkırtıcısı tutumları Vigilant Ace tatbikatı bölgedeki gerilimi "alevlenmeye" doğru götürecek.

Kore'nin Barışçı Birleşmesi Komitesi adlı KDHC örgütü dün yaptığı açıklamada Trump'ın "deli" olduğunu ve Kore yarımadasında zaten hassas olan durumu "nükleer savaşın sınırına" ittiğini söyledi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler