Kırmızı Bültenle Aranan Teröriste Twitter'dan "Mavi Tik"

Vatanseverlerin hesabını kapatan Twitter, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki elebaşlarından Mazlum Kobani’nin hesabını mavi tik ile onayladı.

Kırmızı Bültenle Aranan Teröriste Twitter'dan "Mavi Tik"

Twitter vatanseverlere ifade özgürlüğü tanımazken kırmızı bültenle aranan teröriste ifade özgürlüğü diyerek "mavi tik" verdi.

Türkiye'nin PKK'ya ağır darbe indiren Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD telaşa düştü.

ABD'li senatörler terörist Mazlum Kobani'yi, ABD Kongresi'nde ağırlamak için vize talep etti. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazılan mektupta, Suriye'deki gelişmelerle ilgili Mazlum Kobani ile görüşebilmek için kendisine ivedilikle Amerikan vizesi verilmesi istendi. Bu girişimlerin ardından Twitter, terörist Mazlum Kobani’nin hesabını onaylayıp "mavi tik" verdi.

TWİTTER TERÖRİSTLERE SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye’nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı ve ABD’ye girişi durumunda iade edilmesini istediği terörist Mazlum Kobani’ye Twitter’ın "mavi tik" vermesinin şaşırtıcı olmadığını söyleyen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Mavi tikin bu denli hızlı bir şekilde verilmesi de Twitter’ın yaklaşımını ve teröre karşı tutumunu da gözler önüne seriyor. Zira hesabın doğruluğunu iddia eden mavi tiki almak pek kolay değil. Oldukça uzun bir sürece sahip olan mavi tik alınması için öncelikle kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlar arasında, telefon ve e-posta doğrulatması, gerçek bir profil resmine sahip olunması ve kimlik bilgilerinin de eksiksiz bir şekilde Twitter’a teslim edilmesi gerekiyor. Takma isimlerle sahte kimliklerle var olan bir teröriste Twitter’ın resmiyet kazandırması da sorgulanması gereken noktalardandır. İkinci olarak bu uzun sürecin bertaraf edilerek doğrudan mavi onay rozetinin verilmesi de doğrudan Twitter ile iletişime geçildiğinin göstergesidir. Bugün büyük devletler bile Twitter ile doğrudan iletişime geçemiyorken, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği Kobani’nin mavi onay rozeti alması nasıl bir yapının olduğunu, Twitter’ın nasıl bir iş birliği içerisinde yer aldığını açık bir şekilde göstermektedir. Barış Pınarı Harekatı süresince doğruları aktarmaya çalışan hesapları bloke eden, kapatan, askıya alan, hassas içerik kisvesi altında sansürleyen Twitter’ın bu tutumu ahlakla asla bağdaşmamaktadır." şeklinde konuştu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler