PKK'nın sözde komutanından itiraf: ABD'ye güveniyoruz

Türkiye’nin Afrin Harekatı’nın ardından yönelmesinin beklendiği Münbiç’teki teröristler, tüm ümitlerini ABD’ye bağladı

PKK'nın sözde komutanından itiraf: ABD'ye güveniyoruz

Türkiye’nin Afrin Harekatı’nın ardından yönelmesinin beklendiği Münbiç’teki teröristler, tüm ümitlerini ABD’ye bağladı. New York Times muhabirinin Münbiç’te konuştuğu PKK’nın sözde komutanı, “ABD’ye güveniyoruz. Bizi terk etmeyeceklerini yönünde teminat verdiler” itirafında bulundu.
Amerikan New York Times gazetesi, ABD birliklerinin de bulunduğu Münbiç'e giderek PKK/YPG'li terörstlerle görüştü. Gazetenin muhabiri Rob Nordlandbir, görüşmelerin ardından bir izlenim yazısı kaleme aldı.
Nordland’ın Mümbiç izlenimleri şöyle: “Bu cephenin komutanı Münbiç Askeri Konseyi’nden Şiar Gerde. Bir anda görünmeyen bir insansız hava aracının motor sesleri duyuluyor ve herkes kafasını gökyüzüne çeviriyor. Gerde, ‘Amerikalılar’ diyor. Ardından Gerde’nin telsizine bir uyarı geliyor: Türklerin insansız hava araçları bulunduğumuz noktaya yaklaşıyor. Çok geçmeden bir çift İHA motorunun sesini duymaya başlıyoruz. Gerde, ‘Topçu ateşi açabilirler’ diyerek herkesin alanı terk etmesini istiyor”
Gerde, ‘Amerikalılar buraya çok gelir’ diyor ve ekliyor: ‘Onlara güvenebileceğimizi biliyoruz. Bize söz verdiler.’ Koalisyondaki arkadaşlarımıza güveniyoruz’ diyor: Elbette bizi koruyacaklar. Bizimle çalışma konusunda kararlılar.’ diye konuşuyor.”

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler