Putin'den Türkiye'ye F-35 desteği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Türkiye savaş uçağı temini konusunda seçim yapma hakkına sahip.

Putin'den Türkiye'ye F-35 desteği

S-400 savunma sistemi satın aldığı için ABD’nin ‘F-35 uçağını vermeyiz’ şantajına maruz kalan Türkiye’ye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den destek geldi: Türkiye savaş uçağı temini konusunda seçim yapma hakkına sahip.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Rusya ve Türkiye’ye yönelik bazı dönemlerde kullanılan baskı enstrümanlarını ve ABD'nin, Türkiye ile yapmış olduğu F-35 satışı anlaşmasına engel koyma çabalarını eleştirdi. 

Putin, “Baskı enstrümanları, giderek daha fazla ülkeyi kapsıyor. Şimdi ise bizim S-400 sistemlerimizin alımıyla ilgili. Aslında oldukça garip, Türkiye, bir NATO üyesi olarak S-400 hava savunma sistemleriyle en gelişmiş ve abartmadan söylüyorum sınıfında dünyanın en iyisi olan bir sistemi almaya karar verdi. Ne olmuş yani? Bu bir suç mu?” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin savaş uçağı temin etmeye yönelik girişimlerini değerlendiren Putin, “Türkiye bu konuda seçim yapma hakkına sahip. Fiyat ve kalite unsurlarını dikkate alarak ulusal çıkarlarını gözetecektir. Bağımsız bir devletin, almaya hazır olduğu ve bu durumda, güvenliğini sağlama konusunda son derece hassas bir ürünü almaya yönelik girişimini kısıtlama getirmeye hangi ülkenin hakkı var? Bence bu kesinlikle aşırı bir davranış.” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler