PYD'den ABD itirafı

SDG'nin sözcüsü Telal Silo, ABD'nin IŞİD yenildikten sonra da Suriye'de kalacağını söylerken, 'Bize yardımları bedava vermiyorlar' dedi.

PYD'den ABD itirafı

ABD'nin kurduğu ve ana omurgasını PKK'nın Suriye kolu PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Rakka operasyonu sürerken, PYD bölgelerine konuşlanan Amerikan askeri varlığının operasyonun sonunda ne olacağı tartışılmaya devam ediyor.

Reuters'e konuşan SDG Sözcüsü Talal Silo, Rojava'daki Amerikan askeri varlığının kalıcı olacağını söyledi. ABD'nin Suriye'de IŞİD yenildikten sonra da kalmakta "stratejik çıkarları" olduğunu söyleyen Silo, Rojava ile ABD arasında uzun vadeli askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmaların olacağına inandığını kaydetti.

ABD'nin yakın zamanda, bir askeri havaalanı inşa etmek için bir bölgeyi güvenlik altına almayı istediğini söyleyen Silo, "Bunlar daha başlangıç. Desteği ayrılmak için vermiyorlar. Amerika tüm bu desteği bedava vermiyor" dedi. Suriye'nin ABD'nin bölgedeki kuvvetleri için yeni bir üs haline gelebileceğini iddia eden Silo, "Burada, onların Türkiye'deki üssüne bir alternatif olabilir" diyerek, Rojava'daki üslerin İncirlik'e alternatif olabileceğini savundu.

ABD'nin PYD bölgelerinde çok sayıda askeri üssü bulunuyor.

DESTEĞİ ARTIRMA SÖZÜ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve Uluslararası Koalisyon'un Komutan Yardımcısı Robert Jones dün Rakka yakınlarında PYD ve SDG'lilerle bir araya gelmişti. Rakka operasyonunda gelinen son durumun değerlendirildiği görüşmede McGurk'un YPG ve SDG'ye askeri yardımları artırmaya söz verdiği bildirilmişti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler