Saldırı sonrası İranlı vekillerden ABD'ye tepki!

İran'da meclis binası ve Humeyni türbesine yapılan terör saldırısının ardından İranlı vekiller "Kahrolsun Amerika" sloganı attı.

Saldırı sonrası İranlı vekillerden ABD'ye tepki!

İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleşen iki saldırıda teröristlerin hedefi İran Meclisi ve İmam Humeyni Türbesi oldu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

İlk saldırının gerçekleştiği nokta İran meclisi oldu. Güvenlik kaynakları, dört saldırganın uzun namlulu silahlarla hedef aldığı İran Meclisi'nde biri güvenlik yetkilisi olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Meclis İdare Binasının üst katlarında, teröristler ve güvenlik güçleri arasında çatışma devam ettiği sırada köşeye sıkıştırılan teröristlerden biri üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Çatışmanın sona erdiği belirtildi.

İRAN MECLİSİ'NDE 'KAHROLSUN AMERİKA' SLOGANLARI

Terör saldırısı ile hedef alınmasına rağmen çalışmalarına ara vermeyen İran Meclisinde tarihi anlar yaşandı.

İran Meclis Başkanı etrafında omuz omuza kenetlenen İranlı milletvekilleri hep bir ağızdan "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'daki saldırıyı kınayan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah (7 Haziran) saatlerinde Tahran’da İran İslami Danışma Meclisi ile İmam Humeyni Türbesi’ne yönelik terör saldırıları düzenlendiği, saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur saldırıları kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

tgb.gen.tr

 

 

İranlı milletvekilleri hep bir ağızdan "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

Tarih:
Diğer Haberler