Şerife Özden Kalmış GGYK Toplantısında Mücadele Kararlılığı!

Türkiye Gençlik Birliği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu Toplantısı (GGYK) 18 Haziran günü Ankara’da   gerçekleşti.

Şerife Özden Kalmış GGYK Toplantısında Mücadele Kararlılığı!

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce TGB yöneticisinin katıldığı toplantıya oy birliği ile Mardin Midyat’ta PKK tarafından şehit edilen kadın polis memurumuz Şerife Özden Kalmış’ın ismi verildi.

GGYK toplantımız siyasi gündemle başladı. Siyasi gündemde; TSK’nın bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarda Türk gençliğinin ordumuzun yanında olduğu, Atatürk’süz anayasa ve başkanlık sistemine asla geçit verilmeyeceği,  İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayıp tüm yurda yayılan liseli protestolarında olduğu gibi Atatürk gençliğinin her zaman laikliğe, aydınlanma değerlerine sahip çıkacağı ve gericiliğin karşısına dikileceği vurgulandı.

Türiye Liseliler Birliği gündeminde ise liseli ayaklanmaları ve 365 lisenin yayınladığı bildirinin etkileri konuşuldu.

Toplantının örgütsel düzenlemeler gündeminde 400 TGB yöneticisinin tartışmaları sonucu aşağıdaki kararlar oy birliği ile alındı.

*TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel TGB’den mezun oldu. Gözel, konuşmasında; ‘Dünyayı değiştirme cesaretini örgütümden aldım. Sizlere de bu inancı ve cesareti bırakıyorum’ diyerek mücadele arkadaşlarına veda etti. Cemil arkadaşımız, Teori Dergisi Yazı İşleri Müdürü olarak örgütlü mücadeleye devam edecek.

* Türkiye Liseliler Birliği Genel Merkezi’ni güçlendirme ihtiyacı doğrultusunda TGB GYK üyesi Birkan Burkan TLB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

*TGB Ankara yöneticilerinden Bilal Gürbüz arkadaşımız TGB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

TGB GGYK toplantısı yaz kampları gündeminin ardından sona erdi. Bu yaz da yüzlerce arkadaşımızla birlikte kamplarda bir araya gelerek üreteceğiz, paylaşacağız, öğreneceğiz, eğleneceğiz.

İşte yaz kamplarımızın yer ve tarihleri:

TLB Kampı: 22-27 Temmuz, Manavgat

TGB Kampları:  2-8 Ağustos, Didim

  10-16 Ağustos, Göcek

Tgb.gen.tr olarak yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyor,tüm üniversite ve liselerden okuyucularımızı  yaz kamplarımıza davet ediyoruz.

 

Tarih:
Diğer Haberler