Suriye'den Kukla Devlete Geçit Yok!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın başdanışmanı Buseyna Şaban, "Kürtlere özerklik vermek Suriye'nin parçalanması anlamına gelir. Müsade etmeyiz" dedi

Suriye'den Kukla Devlete Geçit Yok!

Buseyna Şaban, "Suriye'nin parçalanmasına izin vermeyiz" dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban, Kürtlere özerklik vermeye karşı olduklarını açıkladı.

Moskova'da düzenlenen Ortadoğu Konferası çerçevesinde Reuters'a konuşan Şaban, "Özerklik Suriye'nin parçalanması anlamına gelir. Suriye'nin parçalanmasına izin vermeyiz" diye konuştu. "Suriye tüm insanların buluşma noktası ve tüm insanlar Suriye yasaları ile anayasası karşısında eşit" diyen Şaban, Kürtlerin Suriye halkının "kıymetli ve çok önemli bir parçası" olduğunu dile getirdi.

Suriye'nin kuzeyinde ve doğusunda yaşayan Kürtler, Esad yönetimi ile uzlaşma sağlamak için hazırladıkları yol haritasını geçtiğimiz hafta Rusya'ya sunmuştu. Amerika Birleşik Devletleri'nin askerlerini çekme kararı sonrası Suriyeli Kürtler, bölgede kurdukları otonom yapıyı korumak istiyor. Suriyeli Kürtler, Esad yönetimi ile anlaşma sağlayarak Türkiye'nin Suriyeli Kürt grupların bölgedeki varlığına yönelik olası bir operasyonunu engellemek için çaba sarf ediyor.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Kürt gruplarla yapılan görüşmeler hakkında iyimser mesajlar vermiş, ancak Suriyeli Kürtlerin Şam'dan taviz koparmak için çetin bir yol izlemesi gerekeceğini dile getirmişti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler