Suriye Genelkurmay Başkanı Musul'dan Kaçan Teröristleri Uyardı!

Suriye Genelkurmay Başkanı, Suriye sınırına geçmek için yapılan herhangi bir girişimi egemenliklerine karşı saldırı olarak göreceklerini söyledi.

Suriye Genelkurmay Başkanı Musul'dan Kaçan Teröristleri Uyardı!

18 Ekim 2016 tarihinde Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da Suriye Genelkurmay Başkanı tarafından yapılan bir açıklama yayınlandı. Bu açıklamaya göre uluslararası terörizmi destekleyenler Irak’ın Musul kentinden Suriye’ye geçen IŞİD mensubu teröristlere güvenli yollar ve koridorlar sağlamaya çalışıyor.

Açıklamayı yapan Suriye Genelkurmay Başkanı şöyle dedi: "Başta ABD ve Suudi Arabistan olmak üzere uluslararası terörizm destekçilerinin hain planı, kardeş Irak ordusu tarafından başlatılan askeri operasyonlardan sonra daha da açık ortaya çıktı. Askeri operasyonlara Musul’u IŞİD terör çetesinden kurtarmaya çalışan destek kuvvetler de katılıyor."

Açıklamada bahsedilen plan, Irak ordusu tarafından yapılan hava saldırısı altındaki IŞİD gruplarına Musul’dan Suriye topraklarına geçmeleri için güveli rotalar sağlıyor.

Bu koridorların sağlanma amaçlarından biri teröristleri korumak. Bir diğer amaç ise Suriye toprakları içindeki, Deyr Ez-zor, Rakka ve Palmira yönündeki doğu bölgesinde yeni askeri oluşuma karşı zorda kalan terörist varlığını geliştirmek.

Genelkurmay Başkanı açıklamasında Musul ve diğer bütün Irak topraklarını kurtarma savaşının kendi savaşları olduğunu vurguladı.

Genelkurmay Başkanı, Suriye sınırına geçmek için yapılan herhangi bir girişimi Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliğine yapılmış bir saldırı olarak görecekleri konusunda uyardı. Bunu yapmaya çalışanların terörist olarak kabul edileceğini ve onları yok etmek için her türlü gücün ve aracın ele alınacağını belirtti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler