Terör fabrikası ABD Suriye'de güvenli bölge oluşturamaz

138 ülkede askeri operasyonlarla o ülkelerin iç dengelerini sarsan ABD, Suriye'de güvenli bölge oluşturamaz!

Terör fabrikası ABD Suriye'de güvenli bölge oluşturamaz

tgb.gen.tr yorum haber...

Trump'ın görevlendirdiği yeni CIA Başkanı Mike Pompeo, bugün Rakka operasyonunu görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. ABD geçtiğimiz günlerde Suriye'de "güvenli" bölge kurulacağı açıklamasını yapmıştı. Pompeo, görüşmede bu "güvenli" bölge konusunu masaya yatıracak.

ABD'nin 2016 yılında 138 ülkede askeri operasyon yaptığı daha önce açıklanmıştı. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin yoğunlukta olduğu operasyonlarla ABD ordusu, sözde terörü bitirmek maksadıyla buralara müdahale ediyor. Ancak ortaya çıkan sonuç terörü bitirmediği gibi o ülkelerde yıkım, göç, sosyal hayatın alt üst oluşu vb. durumlar yaratıyor. ABD, terörü bitireceğim deyip girdiği ülkelerde terör estirip çıkıyor. 

Sadece 2016 yılında 138 ülkede askeri operasyonlarla o ülkelerin iç dengelerini sarsan ABD, Suriye'de güvenli bölge oluşturamaz! Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yaptığı silah, mühimmat ve zırhlı araç yardımı da gösteriyor ki ABD burada bir hayallerinden vazgeçmiş değil. Ancak Mehmetçik, emperyalist ABD'nin kurmayı hedeflediği Kürt koridoru planlarını bozarak, koridorun onlar için artık hayallerde kalacağı cevabını verdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler