Trump'ın PYD'ye verdiği silah Şemdinli'den çıktı!

Trump'ın PYD'ye verdiği AT-4 tanksavar silahı Derecik'te PKK'lıda bulundu. Silahın seri numarasının silinmiş olduğu görüldü

Trump'ın PYD'ye verdiği silah Şemdinli'den çıktı!

TSK'dan yapılan açıklamada, Şemdinli/Derecik Yeşilova Bahar deresinde çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, teröristle birlikte bir Kaleşnikof Piyade Tüfeği, beş dolu şarjör, üç el bombası, bir AT-4 tanksavar silahı, bir RPG-7, dört RPG-7 mühimmatı ele geçirildiği duyuruldu. Açıklamada, "Bu kapsamda; Hakkari’de, 01 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar 232, 04 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar da toplam 798 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Öte yandan teröristte ele geçirilen ve seri numarası silinmiş olan AT-4 tanksavar silahı dikkat çekti. Çok etkili olan bu silahın ABD'nin PYD'ye verdiği silahlar arasında olduğu öğrenildi. Daha önce de PKK mağralarına yapılan operasyonlarda bu silaha rastlanmış, terör uzmanı emekli asker Abdullah Ağar, bu silahın PYD'den PKK'ya geçtiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz aylarda, PYD'ye ağır silah verme kararı alan ABD'ye Ankara'dan sert tepki gelmişti. Bunun üzerine Trump yönetimi, tepkileri yatıştırmak için, örgüte verdikleri silahların listesini ve seri numaralarını Ankara'ya bildireceklerini açıklamıştı. Ancak bu açıklama askeri çevreleri ikna etmedi. Bu yöntemlerle PYD'ye verilen silahların akıbetinin takip edilemeyeceği belirtildi. Ayrıca silahların seri numaralarının silinmesi durumunda verilen listenin bir anlamının kalmayacağı ifade edildi. PKK'lı teröristte bulunan AT-4'ün seri numarasının olmaması, askeri çevrelerin endişelerinin halkı çıktığını gösteriyor.

tgb.gen.tr 

Tarih:
Diğer Haberler