Twitter'ın Hesaplarımızı Neden Kapattığı Belli Oldu!

Psikolojik savaş yürüten CIA bağlantılı düşünce kuruluşu Atlantik Council, vatansever hesapların neden kapatıldığını ortaya koyan bir rapor yayımladı.

Twitter'ın Hesaplarımızı Neden Kapattığı Belli Oldu!

Psikolojik savaş yürüten CIA bağlantılı düşünce kuruluşu Atlantik Council, PKK'ya karşı Barış Pınarı'nı destekleyen hesapların "bot olarak kabul edildiğinin" raporunu yayınladı. Amaç TGB ve TLB gibi vatansever hesapların sosyal medyada Türk ordusunun harekatını desteklemesini engellemek.

Rapordan, #BarışPınarıHarekatı #MahvolursunTrump #Babykillerpkk gibi PKK karşıtı bir etiket açıldığında bu etiket üzerinden çokça tivit atan hesapların bot olarak kabul edildiği anlaşılıyor.

TWİTTER'A GÖRE PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL!

Twitter'ın bu hesapları kapatmasındaki bir başka etken ise twitter kuralları. Twitter, kuralları gereğince etnik ayrımcılığı ihlal olarak görüyor. Burada bir sorun yok. Ancak Twitter PKK/YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmediği için Barış Pınarı Harekatı'nı ve Türkiye'nin teröristlere yaptığı operasyonu "etnik ayrımcılık" olarak görüyor! Haliyle #BarışPınarıHarekatı, #TürkOrdusununYanındayız gibi etiketler üzerinden çok sayıda tivit atan hesaplar "bot olarak" ve "twitter kurallarını ihlal ediyor" kabul edilerek hesaplar kapatılıyor.

TWİTTER'IN ZORUNA GİTMİŞ!

CIA bağlantılı düşünce kuruluşu Atlantik Council'in hazırladığı raporda hesaplar tek tek incelenmiş. Hesapların çoğunlukla vatansever, milliyetçi profile sahip olarak gruplandırmış. Saat aralıkları çıkarılmış en çok etiket ile en çok tivit atılan saatler belirlenmiş. Twitter'a göre hesapların kapatılması için belirli saatler arasında ısrarla vatansever etiketler üzerinden paylaşım yapmak. TGB'nin bu etiketler üzerinden yaptığı çalışmalar Twitter'ın zoruna gitmiş olacak ki TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Türkiye Liseliler Birliği ve bütün TGB genel merkez ve il yöneticilerinin hesaplarını kapattı.

Etiketler Altında En Çok Paylaşım Yapılan Saatler
Etiketler Altında En Çok Paylaşım Yapılan Saatler

VATANSEVERLİĞİ ASKIYA ALAMAZSINIZ!

Twitter TGB ve TLB'nin hesaplarını kapattı ancak vatanseverliği askıya alamadı. Edilen itirazlar ve milletimizin TGB'ye verdiği destek sonucu birçok hesaplarımız geri açıldı. Hiçbir kuvvet Mehmetçikle yan yana gelmemizi, Türk ordusuna destek olmamızı engelleyemez. Siyasi tavrımız daha kararlı bir şekilde devam edecek! Vatanseverlik askıya alınmaz!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler