Velayeti: Rakka'dan PKK'PYD'yi temizleyeceğiz!

İran’ın dini lideri Hamaney'in başdanışmanı Velayeti, "Suriye’nin, Irak’ın, Türkiye’nin, İran’ın işbirliğiyle PKK'yı Rakka'dan temizleyeceğiz" dedi.

Velayeti: Rakka'dan PKK'PYD'yi temizleyeceğiz!

İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in başdanışmanı Velayeti, "Suriye’nin, Irak’ın, Türkiye’nin, İran’ın işbirliğiyle PKK'yı Rakka'dan temizleyeceğiz" dedi.

Velayeti, “Amerikalılar bugün bölgede varlar ama bir gün buradan ellerini ayaklarını çekecekler. Suriye’nin, Irak’ın, Türkiye’nin, İran’ın yani hepimizin birliği ile bu topraktan defolup gidecekler. ABD haddini aşan gereksiz işler peşinde” sözlerini dile getirdi.

PYD ÜSLERİ TEMİZLENECEK!

Velayeti, konuşmasının devamında Suriye’nin kuzeyindeki ABD üslerine değindi. İran’ın elde ettiği bilgilere göre Suriye’nin kuzeyinde 12 ABD üssü olduğunun altını çizen Velayeti “İlan ediyorum er ya da geç buraları terk etmek zorundalar. Eğer gitmezlerse biz onları bölgemizden temizleyeceğiz” ifadelerini kullandı. İlk aşamada ABD ve desteklediği güçlerin Rakka’dan çıkartılacağının işaretini veren İran siyasetinin kritik ismi şunları kaydetti:

“Onlar güçlü olduklarını düşündüler. Düşündüler ki Irak ve Suriye’de direniş cephesini kıracaklar. Suriye halkının direnişi ve Suriye’nin dostları sayesinde bu plan bozuldu. Ellerine geçirdikleri toprakların büyük bir parçası kurtarıldı. Bu hamlelerimizin devamı gelecek ve çok yakın zamanda Rakka da kurtarılacak.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler