Venezuela'da terör saldırısı

Valencia kentinde bulunan Paramacay üssüne saldırıda bulunan asker kıyafetli bir grup kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Venezuela'da terör saldırısı

Venezuela’da 6 Ağustos sabahı erken saatlerde ülkenin Valencia kentinde bulunan Paramacay üssüne saldırıda bulunuldu. Konuyla alakalı yayınladıkları videoda kendini Yüzbaşı  Juan Caguaripano olarak tanıtan kişi bunun bir darbe olmadığını, anayasal düzeni yeniden tesis etmek için başlatılan sivil ve askeri bir eylem olduğunu belirtirken bu başkaldırı çağrısına uymayan birimleri de askeri hedef olacakları konusunda tehdit etti.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Birinci Sekreteri Diosdado Cabello olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirirken olaya karışanların Bolivarcı Silahlı Kuvvetler tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi. Bunun yanında grubun askeri teçhizatı gasp edip paramiliter çetelere dağıtmak için askeri birliğe sızmaya çalıştığı fakat ancak nizamiyeyi ele geçirdikten sonra kuşatıldıklarını ve bunun üzerine kendilerine ayaklanmış asker süsü verdikleri öğrenildi. Eyleme katılan 13 kişi gözaltında.

Geçtiğimiz hafta yapılan Kurucu Meclis seçimlerinden sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Maduro’yu iktidardan indirmekle tehdit etmişti.

Kurucu Meclis seçilen 545 üyesiyle halkın en geniş kesimlerinin yönetime daha doğrudan ve aktif katılımını hedefliyor. 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler