Venezuella ABD'ye karşı ayaklandı!

ABD Devlet Başkanı Trump'ın Venezuella'ya askeri müdahale imasına karşı ayaklandı.

Venezuella ABD'ye karşı ayaklandı!

Venezüella'da binlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'un, ülkedeki siyasi krizin çözümü konusunda askeri müdahaleyi bir seçenek olarak öne süren yorumlarına tepki olarak sokaklara çıktı.

ABD karşıtı slogan atan protestocular, hoparlörlerden yayılan salsa müzikleri eşliğinde Caracas'taki başkanlık sarayı Miraflores'e yürüdü.

Trump, cumartesi günü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Venezüella'daki ulusal kurucu meclis seçimlerinin ardından devam eden siyasi krizin çözümüyle ilgili olarak, "Venezüella için birçok seçeneğimiz var. Bu arada askeri seçeneği de dışlamayacağım" demişti. 

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Venezüella yönetiminden çok sayıda üst düzey yetkili söz konusu açıklamaları, Latin Amerika ülkelerinde ABD destekli askeri müdahalelerin yaşandığı Soğuk Savaş yıllarını hatırlatan "küstah" bir ifade olarak değerlendirmişti.

Latin Amerika ülkeleri içinde Venezüella'ya destek komşu Kolombiya'dan gelmişti. Kolombiya Dışişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada Trump'ın sözlerini kınarken, Venezüella'daki krizin çözümüne yönelik çabaların barışçıl ve ülkenin egemenliğine saygılı olması gerektiğine işaret etmiş, BM Genel Sekreteri'ne krize çözüm bulması çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Sputnik

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler