YPG: "ABD'nin koruması Türk saldırılarını önleyecek!"

YPG'nin de içerisinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri, sınıra konuşlanan ABD tankları için Türkiye'nin saldırılarını önleyecek açıklamasını yaptı.

YPG: "ABD'nin koruması Türk saldırılarını önleyecek!"

ARA News’te yer alan habere göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) sözcüsü Talal Silo, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin IŞİD’den özgürleştirilen bölgeleri korumak için sınır çizgisinde konuşlanması neticesinde Türk hükümetinden kuzey Suriye’de SDG’ye karşı yeni bir saldırı beklemediklerini ifade etti.

Silo, açıklamasının devamında, “Bölgelerimiz IŞİD’in kontrolü altındayken halkımızın IŞİD’in elindeki bölgelerde yaşadığı baskı ve haksızlıklara rağmen Türklerden bir şey duymadık” dedi.

“Türkiye’nin, bizi çatışmaya sürükleme çabalarına dahil olmayacağız, çünkü amacımız, IŞİD kontrolündeki alanları özgürleştirmek için mücadele etmek” diyen Silo, “Türkler hala Osmanlı İmparatorluğu’nun günlerine geri dönmeyi hayal ediyor, sanki 21. yüzyılda yaşamıyorlar” şeklinde konuştu.

25 Nisan’da saat 02:00’de, YPG Genel Komutanlığı’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı merkezi karargahı Türkiye’ye ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

YPG Basın Merkezi, komutanlığa bağlı kuruluşlar, Radyo binası ve SDG’ye ait diğer noktalar da hedeflendi.

Saldırıların ardından ABD birlikleri bombalanan bölgeyi ziyaret etti ve dahası ABD birlikleri, saldırıları önlemek amacıyla 28 Nisan’da Rojava ile Türkiye sınırını devriye gezdi.

Gazeteci Muhammed Hasan’a göre YPG komutanı Sipan Hemo, Rusya’nın Afrin’de konuşlanan güçlerini arttırması üzerine görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler