TGB Berlin, Ali Türkşen’le Buluştu

TGB, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yeni çalışma dönemini başlattı. Em. Alb. Ali Türkşen, Berlin il örgütünün davetlisi olarak katıldı.

TGB Berlin, Ali Türkşen’le Buluştu

Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yeni çalışma dönemini başlattı. Emekli Albay Ali Türkşen, Berlin il örgütünün davetlisi olarak katıldı. Tiyatrom’da düzenlenen etkinlikte çok sayıda vatanseverin yanı sıra kitle örgütleri ve siyasi partilerin de temsilcileri katıldılar.

Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından TGB Berlin İl Başkanı Tunay Kuru’nun konuşmasıyla başladı. Kuru, yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin bir iç savaş provası olduğunu, ordu ve millet birlikteliğinin kalkışmayı bozguna uğrattığını belirtti. Emperyalizmin hedefinin Sevr’i yeniden dayatmak olduğunu belirten Kuru, “Türk Milletinin tüm mazlum milletlere, ezilen halklara ışık tutan, örnek olan Kurtuluş Savaşı’nı ve onun sonucu olan Lozan Antlaşması’nı küçük düşürenler, Türk Milletinin ayakları altında kalacaktır” diye vurguladı.

Kuru’nun ardından eski SAT komandosu, emekli Albay Ali Türkşen yurtseverlere hitap etti. Kumpas davalarından 15 Temmuz’a kadar olan gelişmeleri ve Amerikancı darbe girişiminden sonraki durumu değerlendiren Türkşen, AKP iktidarı ve FETÖ’nün bütün hukuksuzlukları birlikte planladıklarını dile getirdi. Tertiplerin ucu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a uzanınca AKP’nin FETÖ’ye karşı hareket ettiğini ifade eden Türkşen, “bizler iktidarı FETÖ konusunda her fırsatta uyardık fakat bizi dinleyen olmadı” diye konuştu. Hainlerle hırsızların birbirine düştüğünü ve bu sayede özgürlüklerine kavuştuklarını anlatan Türkşen, çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle hükümetin yeniden hukuku zedelediğini belirtti. 

GÖREVE ÇAĞIRIRLARSA SEVE SEVE YAPARIZ

Türkşen, çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle “şimdi de İmam Hatiplileri orduya yerleştirmek istiyorlar” diye belirtti. Ayrıca Türkşen: "2010 YAŞ toplantısı çok kritik. Fethullahçılar orada kritik görevlere geldiler ve sonunda 15 Temmuz kâbusunu yaşadık. Her şeye rağmen bizleri yeniden göreve çağırırlarsa, yine vatanımız için gereğini yaparız" dedi.

Konferans, Türkşen’in konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle son buldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler