Bugün yurttaşlar Kadıköy'de İsmail Kahraman'ın laiklik düşmanlığına karşı tek yumruk olup yürüdü.

Kadıköy bugün laiklik düşmanlarına karşı tek yumruk oldu. 

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik, Yeni Anayasa'da olmamalı" sözüne karşı yurttaşlar Kadıköy'de TGB önderliğinde bir araya geldi. 

 

Kadıköy sokakları "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Meclis Başkanı Cumhuriyet düşmanı" sloganlarıyla inledi. Yürüyüşümüze bir çok yurttaş evlerinden ve dükkanlarından çıkarak destek verdi. 

 

Laikliğe karşı bir saldırı da gencinden yaşlısına tüm yurttaşlarımızın hassasiyeti bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Cumhuriyet devrimlerine karşı yapılacak her hamleye karşı anında eylemselliğimizle cevap vereceğiz! 

 

Yürüyüşün ardından basın açıklamasını Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz yaptı. Basın açıklamasında Cumhuriyet devrimlerine karşı gelecek olanların çabalarının boşa gideceğini belirten Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, laikliğe karşı yapılacak hiç bir hamlenin cezasız kalmayacağını belirtti. İşte Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz'in yaptığı basın açıklaması: 

 

Değerli basın emekçileri

25 Nisan 2016 günü saat: 17:00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman Anayasayı çiğneyerek suç işlemiştir. Anayasamızın değişmesi teklif dahi edilemez maddelerini değiştirmeyi önermek suçtur.
"Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kalınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım." sözcüklerinin kapsadığı suçlar sadece Türk Ceza Yasasında değil Türk Devrim Tarihinin yasalarında da tanımlanmıştır.
Cezası açıktır, uygulamayanlar tarih önünde hesap verecekler.
Biz, Türkiye'nin vatansever, devrimci gençliği gerekeni her yerde ve her zaman yapacağız.
Suçları cezasız kalmayacak!

Hortlaklardan Medet Umuyorlar


Ortaçağın hortlakları ortalıkta dolaşıyor. Türkiye'yi şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi yapmaya kalkanlar, tarikatçılar, üfürükçüler eliyle ölüyü diriltmeye kalkıyorlar.


Laikliğe kefen biçmeye kalkanlar, ölü saltanata, padişahlığa, ortaçağ hukukuna hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar. Milli egemenliğin ve laikliğin düşmanları ortaçağ hortlaklarıyla bizi korkutabileceğini sanıyor. Yanılıyorlar!


Laiklik sizin kefeninize sığmaz. Yırtar! Sizin ortaçağı hortlatma çabalarınız, ölüyü diriltmeye kalkanların nafile çabaları gibidir. Sonunuz hüsran.

Laiklik, İnsan Olmanın, Millet Olmanın Zorunluluğudur
Laiklik, milli egemenliğin dayanağıdır. Saltanat heveslilerinin, ümmetçilerin, gayrı milli cephenin karşıtlığı ondan.
Laiklik, Türk milletinin birlikte yaşamasının teminatıdır. Bu yüzden Türkiye'yi bölmeye kalkanların baş belasıdır.
Laiklik, tarikatlerin, cemaatlerin yasadışılığıdır. Ortaçağın ruhunu çağırmaları ondan.
Laiklik, kadının özgürleşmesi davasıdır. Türk kadınını ikinci sınıf yapmaya kalkanların heveslerini kursaklarına tıkar.
Laiklik, çocuklarımızın bugününün ve yarınının barış içinde, huzurlu ve özgür olmasının garantisidir. Tacizcilerin, tecavüzcülerin, çocuk istismarcılarının laiklik düşmanlığı ondan.


Düşman oldukları Laiklik Türk milletinin hayat suyudur. Gericiler, millet düşmanları...
Bu suyu kurutmaya gücünüz yetmeyecek. Gericiler kaybedecek, Laiklik kazanacak.

Laiklik Sonsuza Dek


Türk gençliği, Türkiye Gençlik Birliği Laikliğin teminatıdır. Türkiye'nin geleceğinde laiklik düşmanı gericilerin yeri yok! İşledikleri suçlar da cezasız kalmayacak. Türk gençliği olarak söz veriyoruz: Milli egemenliğimizi, milli birliğimizi, özgürlüğümüzü boğmaya kalkan laiklik düşmanlarına geçit vermeyeceğiz.


Türkiye laik olacak. Sonsuza dek.

Çağdaş CENGİZ


TGB Genel Başkanı

 

 

Tarih:
Diğer Haberler