İncirlik Üssü'nde Amerikan askerine karşı çuval eylemi gerçekleştiren 3 TGB'liye toplam 36 yıl hapis cezası isteniyor.

İncirlik üssünde ABD askerine çuval eylemi gerçekleştiren arkadaşlarımız  hakkında dava açıldı. Genel Sekreterimiz Sinan Sungur, TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, TGB üyesi Cenk Kızılırmak hakkında 12'şer yıl hapis ve 50'şer bin lira para cezası istendi.

 

 ABD Askeri Astsubay Üstçavuş Nicholas Allen Rockwel'in Incirlik üstünde kovalayan ve çuval geçiren TGB'liler hakkında dava açıldı.

Gözaltına alındıktan sonra ev hapsi ile serbest bırakılan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile TGB üyesi Cenk Kızılırmak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Terör Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı,  görüntüleri TGB'nin sitesinde yayınladığı belirlenen Genel Sekreterimiz Sinan Sungur, ABD askerine çuval eylemi gerçekleştiren Yalçın Semir Akarsu, olay anını cep telefonu ile görüntüleyen Cenk Kızılırmak  hakkında dava açtı.

Savcı, Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 3 TGB'li hakkında "Askeri Yasak Bölgelere Girme, Hakaret, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na Aykırılık' suçlamalarında bulundu. 

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan arkadaşlarımız hakkında 12'şer yıl hapis ve 36'şar bin liraya varan para cezası isteniyor.

Duruşmanın 20/10/2016 Perşembe  günü saat:10:45 bırakılmasına karar verildi.

 

Değil 36 yıl, müebbet dahi verseniz bu topraklarda Amerikan askerleri rahatça dolaşamayacak buna izin vermeyeceğiz!

Tarih:
Diğer Haberler