ABD Dışişleri Bakanı henüz Türkiye’ye gelmeden Türkiye’nin dört bir yanında “Tillerson defol” eylemlerini başlattık.

Okulların açılmasıyla üniversitelerde başlattığımız kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanında tüm üniversitelerde Mehmetçiğe saygı eylemleri yaparak kampüslerden cepheye PKK ile çarpışan kahraman askerimize selam gönderdik.

 

 

 

Üniversite içinde yaptığımız yürüyüşler, açıklamalar ve afiş çalışmaları ile Tillerson’un Türkiye’ye diplomatik ilişkiler için gelmediğini vurguladık, Tillerson def ol dedik. Okullarda yaptığımız açıklamalar sonrası okul bahçelerinde, yemekhanelerimizde, sınıflarımızda Türk bayrakları ve Katil ABD yazan ozalitlerle şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduk. 

Biliyoruz; Milletimizin bağımsızlığı ve gençliğin geleceği Mehmetçiğin zaferlerinde yatmaktadır ve tekrar ediyoruz: Türkiye'yi bölmek isteyen ABD'nin Bakanı Tillerson Türkiye'ye gelemez!” 

 

Üniversitelerimizin dört bir yanını ‘Katil ABD’nin bakanı Tillerson def ol’ afişleri ile donatırken, bir yandan da Afrin’de PKK ile mücadele eden Mehmetçiğimize selam göndermeye devam ettik. Kampanya olarak başlattığımız Tillerson def ol eylemlerimizi üniversite kampüslerimizin dışına da taşıdık. Üniversitelerimzin yol güzergahı boyunca otobüs duraklarını, üst geçitleri, büfeleri, direkleri ‘ Tillerson def ol’ afişleri ile donattık.

Tillerson’u ilk karşılayan biz olduk; Tillerson def ol dedik. İlan ediyoruz: Tillerson def ol diyoruz çünkü o aslında diplomatik ilişkiler için Türkiye’ye gelen bir dış işleri bakanı değil. Türkiye’nin Afrin Harekatını engellemek için Amerika’dan görevli olarak gelen birisi. Geleceğimizi kurtarmak için mücadelemizi arttırarak devam edeceğiz. Amerika’ya en büyük cevabı cephede Mehmetçik, Üniversitelerde ise Türk Gençliği verecek.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler