17-23 Mart 2018 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının programı:

İstanbul ve Ankara olmak üzere iki ayaklı planlanan Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması, 17-23 Mart tarihleri arasında  25 ülkeden 70’i aşkın genç temsilci katılacak.

İstanbul’da başlayıp Ankara’da tamamlanacak olan programın birinci gününde İstanbul Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesinde büyük ve halka açık bir şölen yapılacak.Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Venezüela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes'in de katılacağı buluşmada Rusya’dan Şili’ye, Arjantin’den Nepal’e kadar farklı coğrafyaların gençliği hazır bulunacak.

Buluşma, ikinci gününde Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği’nin (DAGB) kurultayını da kapsayan bir gençlik forumu ile devam edecek. Siyasal temaslar, kültürel-sanatsal etkinlikler ve turistik merkezlere ziyaretlerle ilerleyecek olan program 4 gün boyunca İstanbul’da sürecek. Gençler 5. ve son gününde ise dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları Ankara’ya Anıtkabir’e, Atatürk’ün huzuruna götürecek.

Siyasi tartışmaların yanı sıra kültürel-sanatsal etkinlikler ve tarihi mekânlara ziyaretlerin de olacağı etkinliğin planı ise şöyle:

 

18 Mart 2018 Pazar (Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 12.00)

AÇILIŞ SEREMONİSİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Venezüela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes'in açılış konuşmalarının ardından Türk gençlik temsilcilerinin konuşmaları ile devam edecek. Uluslararası konuklarımızın da konuşma yapacağı Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının ilk günü, Çocuk Zeybek Ekibi ve Mir Sanat Topluluğu'nun gösterileri ve Brassolist Grubunun konseri ile birlikte sona erecek.


19 Mart 2018 (İstanbul, 10.00) 

Şişli Kent Konseyi toplantı salonunda Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği kurultayı ve gençlik forumu 

 

20 Mart 2018 (İstanbul)

Kültürel Gezi:

-Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Gezisi
-Tarihi Tünelin Tanıtılması
-Televizyon ve Gazete Ziyaretleri
-Fenerbahçe Futbol Kulübü Stadyumu Gezisi

 

21 Mart 2018 (İstanbul)

Kültürel Gezi:

-Topkapı Sarayı
-Sultanahmet Camii
-Ayasofya Müzesi
-İstanbul Üniversitesi Tarihi Kapı 
-Kapalı Çarşı Gezisi 

 

22 Mart 2018 (Ankara)

-Anıtkabir ziyareti ve resmi tören
-Türkiye Büyük Millet Meclisi Ziyareti
-Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı ile buluşma
-Rahmi Koç Müzesi ziyareti

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler