Türk gençliği olarak tüm Türkiye'de meydanlarda anma törenleri düzenleyerek 10 Kasım'ın yas değil mücadele günü olduğunu bir kez daha ilan ettik.

Türkiye Gençlik Birliği olarak 10 Kasım'ın yas değil mücadele günü olduğunu ilan etmek için tüm Türkiye'de meydanlara inerek Atamızı andık.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yılında tüm yurtta, “10 Kasım’da yasta değil, Atamızın yolunda olacağız” diyerek Atatürk’ü andık.

Türkiye'nin dört bir yanını al bayraklarla donattığımız törenlerin Ankara’daki adresi Anıtkabir, İstanbul’da Dolmabahçe, İzmir’de ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi oldu. Sabah erken saatlerde Ankara’daki Anadolu Meydanı’nda buluşarak sık sık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “10 Kasım yas değil mücadele günüdür” ve “Ne mutlu Türküm diyene” sloganlarını meydanları inlettik. Ankara’da Anadolu Meydanı’nda toplanan Ankara İl Örgütümüz üzerinde, “Yasta değil ayaktayız, 10 Kasım yas değil mücadele günüdür” yazılı pankart açtı ve İzmir Marşı’nı haykırarak Anıtkabir’e yürüdü.

"EMPERYALİZMLE SAVAŞTIKÇA ATATÜRK’Ü KEŞFEDİYORUZ"

Anıtkabir’in Tandoğan girişi önünde bir açıklama yapan Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, Türkiye’nin yaşadığı bütün zorluklardan Atatürk programıyla çıkılacağının altını çizdi. Gençer açıklamasında şunları söyledi: “Mustafa Kemal’in aslında bugün fikirleri en canlı haliyle yaşamaktadır. Onun koyduğu program Türk milletinin önünü aydınlatmaktadır. Türk milleti emperyalizmle savaştığı takdirde Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi keşfetmektedir. Savaş cephesinde Atatürk’ün fikirlerine ihtiyaç hissediyoruz. Türkiye, ekonomik dar boğazda Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine ihtiyaç duyuyor. Türk gençliği bu gelecek kaygıları etrafında Atatürk’ün programına ihtiyaç duyuyor. Türk gençliği 29 Ekim’de olduğu gibi 10 Kasım’da da Atatürk’ün huzuruna çıkacak ve irade beyanını tekrar edecek.” Gençer, Türk gençliğinin üzerine konulmaya çalışılan dayatmalara, kimliksizleştirmelere karşı Andımızı, Cumhuriyetin milli değerlerini en gür şekilde savunacağını vurguladı.

Gençer’in konuşmasının ardından gençler hep bir ağızdan Andımızı okudu. Gençlere etraftan geçen vatandaşlar da alkış ve ıslıklarla destek verdi.

İSTANBUL’DAKİ ADRES DOLMABAHÇE SARAYI

İstanbul’da ise Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaydı. Burada da “10 Kasım’da yasta değil, Atamızın yolunda olacağız” vurgusunu yaptığımız anma töreninde, hep beraber Türk bayraklarıyla yürüdük. İstanbul İl Başkanımız Barış Demiralay, Dolmabahçe Sarayı önünde yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün fikirleri ve eserleri en canlı haliyle yaşıyor. Ortaya koyduğu program, bugün ülkemizin ve milletimizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde yolumuza ışık tutuyor. Büyük mirasın emanetçisi ve devamcısı gençler olarak, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde yas tutup karalar bağlamayı değil, O’nun mücadele bayrağını daha da yukarı taşımayı kendimize görev biçiyoruz” diye konuştu.

1/4
2/4
3/4
4/4

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA MÜCADELE VURGUSU

Ankara’da Anıtkabir’e yürüyen, İstanbul’da Dolmabahçe’de Andımız’ı okuyan TGB’liler, Bilecik’ten Sivas’a, Edirne’den Adana’ya Türkiye’nin dört bir yanında meydanlardaydı. Basın açıklamaları, anma törenleri ve paneller düzenleyen TGB’liler, illerinde Andımız’ı okuyarak 10 Kasım’da mücadele kararlılıklarını bir kez daha ilan etti.

TGB Muğla da, 10 Kasım Atatürk’ü anma törenine katılarak Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. TGB Muğla İl Başkanı Naci Önenköprülü, “Mustafa Kemal’in ruhunu bütün yurtta olduğu gibi ilimizde, okulumuzda yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi. İzmir’de ise TGB’lilerin adresi Kıbrıs Şehitleri Caddesi idi. İzmir İl Başkanımız Ozan Özaslan burada yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün fikirleri ve eserleri en canlı halde yaşıyor. Atatürk’ün programı ülkemizin sigortasıdır” diye konuştu. Denizli’de Candoğan Parkı önünde toplanan TGB’liler ise vatandaşlarla birlikte Andımızı okudu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler