Türkiye’deki bütün güçlerin kısır tartışmaları bir kenara bırakıp çözümde kenetlenmesi, Türk gençliğinin asli hedefidir.

PKK Yaktı, TGB Yaşatacak

Geçen hafta ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızın üzerinden dumanlar yükseldi. 

Peş peşe çıkan yangınların söndürülmesi için gerekli hazırlığı yaptırmadığı ortaya çıkan Tarım ve Ormancılık Bakanı Pakdemirli’nin sergilediği sorumsuz tavır çokça tartışıldı ve haklı olarak eleştirildi.

Gözlerimizin önünde cayır cayır yanan ağaçların görüntüsü vicdanımızı sızlattı. 

Birkaç gün sonra PKK, yangınları çıkaranın kendisi olduğunu ilan etti. Kimilerinin “demokrasi” ve “halk iradesi” diye cansiperane savunduğu HDP’li belediyelerin yerine kayyum atanması kararına tepki, tam da beklendiği üzere o belediyelerin ipini tutan PKK’dan doğa katliamı biçiminde gelmişti.

Katil, yine katilliğini yapıyordu da… Ya bir hafta önce HDP’li belediyelere sahip çıkıp PKK tarafından yakılan ormanlara gıkını çıkarmayanlara ne demeli? HDP-PKK’nın dümen suyunda siyaset yapan sözde muhaliflerin ikiyüzlülüğünü, sahtekarlığını bundan daha iyi çok az şey anlatabilirdi.

PKK yaktı, HDP-PKK dostları sustu. Fakat Türk milleti, müthiş bir ağaçlandırma duyarlılığı gösterdi. TGB ise Manavgat’taki yaz kampından basın açıklamasıyla 19 Mayıs’ın yüzüncü yılı şerefine başlattığı “10 Bin Fidan – 100. Yıl Hatıra Ormanı Kampanyasını” bütün yurda yayacağını ilan etti.

Milli güçlerin sesi olan ulusal ve yerel birkaç yayın organı dışında hiçbir basın kuruluşu ya da ajanslar TGB’nin basın açıklamasına yer vermedi. PKK’nın orman yaktığı olgusu ve buna yönelik tepkiler medyanın çoğunluğu tarafından tabiri caizse sümenaltı edildi.

İstedikleri kadar gizlesinler; Türk gençliği PKK’nın ve dostlarının ipliğini pazara çıkarmaya, PKK’nın katlettiği ormanları yaşatmak için ağaçlandırmaya kararlılıkla devam edecek!

TGB olarak bütün yurttaşlarımızı başlattığımız kampanyaya destek olmaya, bölücü terörün yaktığı ormanlarımızı el birliğiyle yeniden yemyeşil yapmaya çağırıyoruz.

Yeni 30 Ağustoslar İçin Birliğin Türkiyesi

30 Ağustos Zafer Bayramın yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı Zafer Bayramı Resepsiyonu’nda da birlik görüntüsü vardı. Siyasi parti liderleri Büyük Zafer için Beştepe’de buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrım gözetmeden bütün liderlerle tek tek el sıkıştı ve sohbet etti. Türkiye’nin hassasiyetlerinde ortaklaşan mesajlar verildi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin bu tabloda zaten yeri yoktu. Fakat kayyum kararında HDP’nin en büyük destekçisi olan CHP yönetimi de HDP-PKK’yla birlikte törene katılmama kararıyla tarihe geçti.

Türkiye’nin güney sınırımızda ve Doğu Akdeniz’de sıcak tehditlerle yüzleştiği, ekonomimizin yapısal sorunlarla boğuştuğu ve bağımsızlaşma sancıları yaşadığı günümüzde Türkiye’deki bütün güçlerin kısır tartışmaları bir kenara bırakıp çözümde kenetlenmesi, Türk gençliğinin asli hedefidir. Büyük zaferlerin, yeni 30 Ağustosların formülü, Atatürk’ün programında ve Kurtuluş Savaşı’nın birlik ruhunda saklıdır.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler