19 Mayıs Karargahının Kamera Arkası

“Yapıcılar türkü söylüyor Yapı türkü söyler gibi yapılmıyor ama. Bu iş biraz zor. Yapıcıların yüreği bayram yeri gibi cıvıl cıvıl.”

19 Mayıs Karargahının Kamera Arkası

19 Mayıs’ın 100. yılına az bir zaman kaldı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, yapacakları görkemli yürüyüş için hummalı hazırlıklar yapıyor.
TGB’liler, az zamana büyük işler sığdırmak zorundalar, bu yüzden her güne erken başlıyorlar. Her sabah erkenden TGB bürosunda buluşan TGB’liler, yoğun çalışmalarla geçecek güne hep birlikte kahvaltı yaparak başlıyor. Kahvaltıyı el birliğiyle hazırlamanın mutluluğunu paylaşıyorlar. Sofrayı el birliğiyle topluyor, büroyu el birliğiyle temizliyorlar. Büro onlar için çalışma alanı değil, bir ev…
Bütün bunlardan sonra gündem tartışması yapan TGB üyeleri, gün içinde kullanacakları afişleri, bildirileri ve diğer malzemeleri alıp İstanbul’un farklı noktalarına dağılıyor. Büroda kalan bir ekip ise gün içinde yüzlerce vatandaşı arayarak TGB’nin “100 Yıl Sonra Yeniden Türkiye İçin Kenetlen” sloganıyla düzenlediği yürüyüşe çağırıyor.
Hava kararmaya başlayınca şehrin on ayrı noktasında açtıkları masaları kapatıp bürolarına dönen gençler, gün boyunca yaptıkları çalışmaları toplantıyla değerlendiriyor, akabinde ertesi gün yapacakları çalışmaları planlıyorlar. Bir bakmışlar saat akşam dokuz, bir bakmışlar gece 12… Onlar için saatin bir önemi yok. Hepsinin aklındaki tek şey, özellikle 19 Mayıs’ın 100. yılı gibi büyük anlamlar taşıyan bir yılda Türk milletini kenetlemek.


100. YILDA BÜTÜN GENÇLİĞİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
TGB Genel Başkan Yardımcısı Yadigar Özen, “Türk gençliği tarih boyunca hep büyük sorumluluklar üstlendi. Ortak tarih, ortak kültür, ortak dil ile hamuru yoğrulan gençliğin en belirgin özelliği; DNA'sına işlenen kodlamasındaydı. Bütün gençliği bir bütün haline getiren bu kodlama, vatanseverlikti” diyor. Şöyle devam ediyor:
“Meclis'i Mebusan'ı açanlar da; bağımsızlığımız için cepheye koşanlar da; Ergenekon iddianamesinin çökertilmesi için siper olanlar da; 15 Temmuz'da savaşanlar da hep aynı kodlamayla vazifeye atıldılar. Emperyalizmin bütün kara parçalarında güç kaybettiği bu günlerde, ülkemize artan tehditlere karşı, yine en ön mevzide mücadele edeceğiz.
19 Mayıs'ın 100. Yılında bütün gençliği birleştirecek ve Amerika'nın bu topraklarda hükmünün kalmadığını en gür sesimizle haykıracağız.”
Büyük insanlığın umudu var, umutsuz yaşanmıyor der Nazım Hikmet. Gençler, böylesine büyük bir yürüyüşü umudun şarkılarıyla taçlandıracak. Ogün Sanlısoy, 2000’lere damgasını vuran Ayna, Anadolu Rock müziğinin köklü grubu Kurtalan Ekspres, SesVerSus ve Mehmet Eti şarkılarıyla; Mir Sanat Topluluğu güzel danslarıyla 100 Yılın Şöleni’nde mücadeleyle geçen bir asır için sanatlarını sergileyecek.
100 Yıl Sonra Yeniden Türkiye İçin Kenetlen yürüyüşü, 19 Mayıs günü saat 15.00’te Beşiktaş İskele Meydanından başlayacak. Yüz binler, tarihlerinden aldıkları haklı gururla kenetlenerek büyük bir tarihe ev sahipliği yapan Dolmabahçe Caddesinden geçerek Küçükçiftlik Park’a yürüyecek. Saat 18.00’da ise 100 Yılın Şöleni, Küçükçiftlik Park’ta bizleri bekliyor.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler