19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla Beşiktaş'a!

TGB ve TLB İstanbul'un içerisinde bulunduğu kitle örgütleri yaptığı basın açıklaması ile 19 Mayıs için Beşiktaş'a çağrı yaptı.

19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla Beşiktaş'a!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri, Eğitim-İş 3 ve 4 No'lu Şubeler, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Onuncu Köy Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, 68'liler Birliği Vakfı, İstanbul İşçiler Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, 19 Mayıs’ta Beşiktaş’ta olacak. “19 Mayıs’ta Milli Mücadele Ruhuyla Meydanlara” adıyla düzenlenecek yürüyüş, Beşiktaş Akaretler Atatürk Müzesi önünden başlayacak, Barbaros Meydanı’nda son bulacak.

İSTİKLAL RUHUYLA BÜYÜK ZAFERE

Demokratik kitle örgütleri düzenledikleri ortak basın toplantısı ile 19 Mayıs programını duyurdu ve tüm İstanbulluları “19 Mayıs’ta Milli Mücadele Ruhuyla Meydanlara” adıyla düzenlenecek yürüyüşe davet etti. Kitle örgütleri adına basın açıklamasını İstanbul İl Başkanımız Okan Özkan yaptı. Özkan: ''Karamsarlık ve umutsuzluk geride kalmıştır. Bizler, Mustafa Kemal’in ‘bütün ümidim’ dediği gençlik olarak görev başındayız. FETÖ’sünden PKK’sına emperyalizmin bütün bölücü ve gerici unsurlarıyla cephe cepheyeyiz. Onların Conileri varsa bizim Mehmetçiğimiz var. Amerika’nın PKK’sı Fettullahçı Terör Örgütü varsa, Türk Milleti’nin de Atatürkçü, vatansever gençliği vardır. Milletimizin bizden beklentilerini bilen Türk gençliği olarak bir kez daha ilan ediyoruz: Tam bağımsız Türkiye'yi kesinlikle kuracağız. Tüm İstanbul halkını 19 Mayıs cuma günü saat 18.30'da Beşiktaş Akaretler Atatürk Müzesi önünde buluşmaya çağırıyoruz!” dedi. 


İşte basın açıklamasının tam metni:

Değerli basın emekçileri, değerli vatanseverler,

98 yıl oldu Kurtuluş Savaşımızın mücadele kıvılcımını yakalı... Mazlum milletlerin kurtuluş yolunun bağımsızlığını kazanmaktan geçtiğini tüm cihana gösterdik. Cansiperane olduk güzel yurdumuzu alçaklara çiğnetmemek için. Cümle emperyalistlerin yurdumuzu kuşattığı o zorlu koşullarda bağımsızlığımızı kazanmamızı sağlayan en önemli unsur Türk milletini vatan savunmasında birleştiren işte bu ruhtur.

98 Yıldır Değişmeyen Saflaşma

Dün İngiliz emperyalizminin rolünü bugün Amerika Birleşik Devletleri aldı. Türk Ordusu ve Türk Milleti yine vatan mevzisinde.
Amerikan emperyalizmi; FETÖ’sünden PKK/PYD’sine, IŞİD’ine kadar tüm terör örgütleriyle yurdumuza saldırıyor.
Bombalarla şehirlerimizin, insanlarımızın geleceğini karartıyor.
Darbe girişimleriyle egemenliğimize müdahale etmeye çalışıyor.
NATO’su, AB’si yaptırımlarıyla iç işlerimize karışıyor.

Emperyalizmin artık açıktan yaptığı bu alçakça saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri; gözünü kırpmadan yurtta ve sınır ötesinde operasyonlarını sürdürüyor. Bölücü ve gerici terörü eziyor. Suriye’nin kuzeyinde Amerikancı koridora müdahale ediyor.

Ordumuzun başarıları sonrasında, güney sınırımızda ABD tanklarının namlularını Türkiye’ye çevirmesine göz yumamayız. PYD’ye ağır silah yardımı kararı alanlara bir cevabımız var elbet. Mehmetçik savaşırken İncirlik Üssü Amerikan eşkıyalarına peşkeş çekilemez. Bugün vatanseverliğin öncelikli görevi İncirlik Üssü’nün Mehmetçiğin emrine verilmesi ve Amerika’nın defedilmesidir. Türk gençliği bütün yurtta bu eşkıya yatağının kapatılması için ayağa kalkmıştır ve bu işin peşini bırakmayacaktır!

Atatürk Gençliğinin Günleri Geldi

Karamsarlık ve umutsuzluk geride kalmıştır.
Bizler, Mustafa Kemal’in ‘bütün ümidim’ dediği gençlik olarak görev başındayız.
FETÖ’sünden PKK’sına emperyalizmin bütün bölücü ve gerici unsurlarıyla cephe cepheyeyiz.
Onların Conileri varsa bizim Mehmetçiğimiz var.
Onların terör aygıtları varsa bizim göğsünü bombalara siper eden Fethi Sekinlerimiz var.

Tevfik Fikret’in dizeleriyle sesleniyoruz;

"Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa,
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır."

Amerika’nın PKK’sı Fettullahçı Terör Örgütü varsa, Türk Milleti’nin de Atatürkçü, vatansever gençliği vardır.
Milletimizin bizden beklentilerini bilen Türk gençliği olarak bir kez daha ilan ediyoruz: Tam bağımsız Türkiye'yi kesinlikle kuracağız.

Bu 19 Mayıs’ta tüm vatansever gençleri ve Türk milletini milli mücadele ruhuyla alanlara çıkmaya, ay yıldızlı bayrağımızla görev almaya davet ediyoruz.
Vatanımız için, yarınlarımız için 19 Mayıs’ta alanlardayız!

Tüm İstanbul halkını 19 Mayıs cuma günü saat 18.30'da Beşiktaş Akaretler Atatürk Müzesi önünde buluşmaya çağırıyoruz!

Bayrağını al, gel! Türk milletinin gücünü dosta düşmana hep birlikte gösterelim!


Açıklamaya katılan kurumlar adına TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan

Açıklama ve yürüyüşte yer alan kurumlar ise şöyle:

-Atatürkçü Düşünce Derneği
-Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri
-Eğitim-İş 3 ve 4 No'lu Şubeler
-İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği
-Onuncu Köy Derneği
-Tüm Öğretim Elemanları Derneği
-Türkiye Gençlik Birliği
-Türkiye Liseliler Birliği
-Türkiye Sanatçılar Birliği
-68'liler Birliği Vakfı
-İstanbul İşçiler Derneği

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler