30 Ağustos'a Çağrı Çığ Gibi Büyüyor!

İstanbul'da 30 Ağustos günü İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilecek yürüyüşe yeni kitle örgütleri de çağrı yaptı. İşte o kurumlar:

30 Ağustos'a Çağrı Çığ Gibi Büyüyor!

Türkiye Gençlik Birliği'nin 19 Ağustos Cuma günü yaptığı basın açıklamasıyla başlattığı 30 Ağustos çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 8 demokratik kitle örgütünün bir araya gelerek 30 Ağustos Salı günü saat 18.00'de Taksim Tünel Meydanı'na çağrı yaptığı açıklama sonrası, yürüyüşü destekleyen kitle örgütü sayısı 11'e yükseldi. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Türkiye Sanatçılar Birliği ve İstanbul İşçiler Derneği de 30 Ağustos'ta İstiklal Caddesi'nde olacaklarını bildirdiler.

Çağrı yapan kitle örgütleri toplamda; Türkiye Gençlik Birliği(TGB), Türkiye Liseliler Birliği(TLB), Atatürkçü Düşünce Derneği(Avcılar, Bağcılar, Fatih, Kağıthane -Şubeleri), Eğitim-İş(3 ve 4 nolu Şubeleri), Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD)(İstanbul Şubeleri), 68'liler Birliği Vakfı, Türkiye Sanatçılar Birliği(TSB), İstanbul İşçiler Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB).

 

Tarih:
Diğer Haberler