30 Ağustos'ta Tüm Yurttan Tek Mesaj: "Türkiye'yi Teröre Teslim Etmeyeceğiz!"

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Amerikan destekli FETÖ, PKK, IŞİD terörüne karşı bir araya gelen yurttaşlar meydanları doldurdu

30 Ağustos'ta Tüm Yurttan Tek Mesaj: "Türkiye'yi Teröre Teslim Etmeyeceğiz!"

Türkiye'nin dört bir yanında binlerce vatansever terör örgütleriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek mesajları gönderdi.
İZMİR'DE ONBİNLER YÜRÜDÜ


İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği önderliğinde Karşıyaka'da düzenlenen yürüyüşe CKD, Eğitim-İş 1,2 ve 3 Nolu Şubeler, ÇYDD, Genel Sağlık İş,TOBAV, TESUD, TEMAD, Emekli Subay Eşleri Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Akademik-Der ,EGÖDER ve Vatan Partisi destek verdi. Grup adına açıklama yapan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz ; ''Zafer yolunda yürüyeceğiz.94 yıl sonra bugün, Türk Gençliği tarihi sorumluluğunun farkındadır. Emperyalizmi yine dize getireceğimize, tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye’yi inşa edeceğimize Türk Milleti önünde bir kez daha söz veriyoruz!” dedi.

Kırıkkale'de ise Cumhuriyet Meydanı'nda, CHP, TGB, TLB, ADD, AKD önderliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Zafer Caddesi'nden yürüyüş yaparak gelen gençler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" "Ordu-Millet El Ele Tam Bağımsız Türkiye" sloganları ile meydana girdi.

Yalova'da demokratik kitle örgütleri 'Zafer Yürüyüşü' yaptı. Ardından yurttaşlar resmi törene katıldı. Tören sonrasında Ata'nın huzuruna çıkan kalabalık ,15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline karanfil bıraktı.

AYDIN YASAK TANIMADI


Aydın'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği(TLB), Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) ve Vatan Partisi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için valiliğin yasaklama kararına rağmen meydana indi. İstiklal Caddesi’nde toplanan kurumlar yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kalabalık adına konuşmayı yapan TGB Aydın İl Başkanı Mehmet Babacan, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmasına hiçbir güç engel olamaz” dedi.

Konya'da Zafer Meydanı'nda buluşan halk TGB, TLB, ADD, Vatan Partisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle Anıt Alanı'na ulaştı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı yürüyüşte "Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye", " Yaşa, varol Harbiye" sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında TGB Konya İl Sekreteri Berk Candemir " Ancak istiklal ruhu ile istikbale ulaşabiliriz" dedi. Sonrasında söz alan ADD Konya Şube Başkanı Ferhat Pekediş ise "Ülkece zor dönemler yaşıyoruz. Bu gibi dönemlerden sadece birlik olarak çıkılabilir. " dedi.

Bursa'da Türkiye Gençlik Birliği’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü Tayyare Kültür Merkezi’nden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. TGB adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Deniz Oktay, 30 Ağustos’un her yıl daha büyük anlamlar kazandığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin attığı her adımla Türkiye’yi birleştirdiğini söyledi. Çok sayıda Bursalının katıldığı yürüyüşe esnaf da alkış ve ıslıklarla destek verdi. Sık sık ‘Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’, ‘İstiklal Ruhuyla Büyük Zafere’ sloganları atıldı.

Mersin'de ise Mezitli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 30 Ağustos yürüyüşüne 22 demokratik kitle örgütü destek verdi. Sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" , Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" , "Atatürk Gençliği görev başında" sloganları atıldı. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı yürüyüş Mezitli Gösteri Havuzu'nun önünde dans gösterileri ve Demokrasi Anıtı açılışıyla devam etti.

Adana'da DSP, DP, VP, ÇYDD, CKD, UGB, TEMAD, TESUD ve TGB'nin katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.TGB Adana İl Başkan Yardımcısı Gökçe Bostancı; ''Şu anda da ordumuz Cerablus'ta Amerikan koridoruna müdahale eden önemli bir operasyon içerisindedir. Yani ordumuz emperyalizm ile mücadeleye hala devam etmektedir. Bu yüzden bu yıl ki 30 Ağustos'un bizler için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bizler Amerikancı teröre dur demek için, ordumuza sahip çıktığımızı göstermek için, birleşen Türk milletini hiç bir kuvvetin yıkamayacağını haykırmak için dost kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmiş bulunmaktayız.'' şeklinde konuştu.

Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir'de de halk 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Muğla'da coşkuyla kutlandı. TGB,TLB önderliğinde Bodrum,Marmaris ve Milas'ta düzenlenen yürüyüşlerde Millet-Ordu el ele mesajları verildi. Muğla'nın ilçelerinde düzenlenen yürüyüşlerde binler sokağa döküldü.

Tarih:
Diğer Haberler