Almanya 19 Mayıs'ın 100. Yılında Atatürk'te Kenetleniyor

TGB Almanya, 19 Mayıs'ın 100. yılı vesilesiyle yarın Köln'de yapılacak büyük buluşmaya hazırlanıyor. Yüzlerce Alman ve Türk Atatürk'te kenetlenecek.

Almanya 19 Mayıs'ın 100. Yılında Atatürk'te Kenetleniyor

Türkiye Gençlik Birliği Almanya'nın düzenlediği 19 Mayıs’ın 100. yıl kutlamalarına ilişkin  büyük buluşma yarın gerçekleşecek. Büyük buluşmada yüzlerce kişiyle birlikte Atatürk imzası oluşturulacak. 

ÇÖZÜMÜN REHBERİ ATATÜRK’TÜR

Dünya çapındaki sorunların yeni arayışlara yol açtığını belirten TGB Almanya Başkanı Meram Tosun, “Avrupa’da seçimlerin arifesindeyiz. Seçimler, değişen dünya düzeninin ışığında gerçekleşiyor. Sadece milletimizin değil, Avrupa milletlerinin de kendi birlikteliklerini koruma ihtiyacını hissettiklerini gözlemliyoruz. Alman ve Fransız bakanlarının Atatürk vurguları, ülkemizde tribünlerde, konserlerde dahi yükselen “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları çözüm yolundaki en büyük rehberi hatırlatmakla kalmıyor. Çağımızın devrimcisi Atatürk, elbette paylaşıldıkça büyüyecektir. Fakat 150 yıllık devrim birikimimizin en başarılı ifadesi olan Atatürk Devrimleri, popüler kültüre de alet edilmemelidir” dedi.

AVRUPA'DAKİ TÜM ALMANLAR VE TÜRKLER DAVETLİDİR

Köln’de gerçekleştirecekleri imza koreografisiyle Almanya’daki Türklerin aydınlık yüzünü göstermek için vesile olacağını belirten Tosun, Atatürk ilkelerine inanmış Almanları ve Türkleri 25 Mayıs Cumartesi günü Köln’de düzenlenecek etkinliğe destek vermeye davet etti.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler