Ankara'da kalpler İstiklal Yürüyüşü için atıyor!

TGB Ankara, İstiklal Yürüyüşü için çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor, tüm Ankaralıları 29 Ekim saat 13:00'de Birinci Meclis önüne çağırıyor.

Ankara'da kalpler İstiklal Yürüyüşü için atıyor!

Ankara İl Örgütümüz, İstiklal Yürüyüşü için çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor, tüm Ankaralıları 29 Ekim saat 13:00'de Birinci Meclis önüne çağırıyor.

Atatürk gençliği İstiklal Yolunda sloganıyla, Samsun’dan başlayarak Kurtuluş Savaşı’nın örüldüğü cephelerden Ankara’ya uzanan yürüyüşümüz için, tüm Türkiye’de çalışmalar başladı. İstiklal Yürüyüşü’nün son ayağı olan Ankara’da da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gün içinde kampüslerde derslik, yemekhane ve kantinlerde çalışma yürüterek öğrencileri İstiklal Yürüyüşü’nde buluşmaya çağıran TGB Ankara, sokaklarda da çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’nın birçok merkezi yerinde masalar açan TGB Ankara, sokak sokak gezerek bildiri dağıtıp afiş asıyorlar.

İSTİKBALİMİZ  VE İSTİKLALİMİZ İÇİN BULUŞUYORUZ

İstiklal Yürüyüşü hakkında fikirlerini belirten Ankara İl Başkanımız Kaan Doğan”19 Mayıs'tan 29 Ekim'e giden sürecin vurguları bugün yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Dün bağımsızlık şiarıyla canından geçenlerin bugün kemiklerini sızlatanların karşısında Türk gençliği her zaman dikilmiştir. Bölgemizde ve ülkemizde Amerikancı çeteler yeniliyor. 13 Ekim günü Mehmetçik İdlib'e girdi ve adeta Ankara'nın Başkent oluşunu böyle kutladı. Bizler de 29 Ekim günü Ankara'da Atamızı karşılayan Seğmenler gibi coşku dolu olacağız. Tüm Ankara halkını bizimle İlk karargâhımız Birinci Meclis önünden Atamızın kabrine yürümeye davet ediyoruz” diyerek yürüyüşe çağrı yaptı.

Ankara İl Sekreterimiz Anıl Eren Yıldız da, “Bugün gençlik hiç olmadığı kadar Cumhuriyet devriminin kazanımlarına sahip çıkıyor. Bursa Nutku'ndan, Gençliğe Hitabe'den aldığımız görevleri tekrar tekrar hatırlıyoruz. Bütün okullarımızda vatansever Atatürkçü gençliğin rüzgarı esiyor. Bölücü ve gerici yapıların karşısında Türkiye Gençlik Birliği bütün kadrolarıyla aslanlar gibi dikiliyor. Okullarımızda 29 Ekim'e giderken bir dizi etkinlikler yapacağız ve Ankara Üniversitesi'nden ODTÜ'ye kadar her yerde gençliği o gün Türk devrimin mutfağı olan Birinci Meclis önünde birleştireceğiz. Bunun için gece gündüz demeden Ankara'yı afişlerimizle donatıyoruz. Ankara'da çalmadık kapı bırakmama sözü veriyoruz. Ayrıca 94 yıl önce istiklalleri için yola düşenlerin mirasına sahip çıkıyoruz. Atatürkçü ve vatansever gençliği Türkiye Gençlik Birliği'ne üye olmaya çağırıyoruz” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler