Asker Dediler IŞİD'li Çıktı!

IŞİD'in psikolojik savaş malzemesi olarak sosyal medyada yaydığı 'yakılan iki Türk askeri' görüntülerinin aslı ortaya çıktı.

Asker Dediler IŞİD'li Çıktı!

Fotoğraftaki Fethi Şahin'in 2 yıl önce askerden kaçarak örgüte katıldığı öğrenildi.

TSK'nın El Bab'da stratejik başarılar kazandığı bir dönemde piyasaya sürülen, iki Türk askerinin Suriye'de IŞİD tarafından infaz edildiği görüntülerinin psikolojik savaş malzemesi olduğu ortaya çıktı. Videoda "yakılarak şehit edildiği" iddia edilen Fethi Şahin'in askerden kaçarak yaklaşık 2 yıl kadar önce IŞİD'e katıldığı ortaya çıktı.

IŞİD'in bir süredir rehin tuttuğu Fethi Şahin ve Sefter Taş adlı iki askeri yakarak şehit ettiği iddiası önceki geceyarısı sosyal medyaya bomba gibi düştü. Görüntüler üzerinden başlayan tartışma bir anda Türkiye'nin en çok tartışılan konusu oldu. Video paylaşım sitelerinin Türkiye sunucularından anında kaldırılan videolar, yabancı siteler üzerinden yayılmaya devam etti.

2 YILDIR HABER ALINAMIYORDU

Türkiye'nin gündemine oturan videolarla ilgili Aydınlık çok çarpıcı bilgilere ulaştı. Videolarda infaz edildiği gösterilen Türk askeri kamuflajlı iki kişiden biri olan Fethi Şahin'in iki yıl önce ortadan kaybolduğu ve bir daha kendisinden haber alınamadığı ortaya çıktı. Aydınlık, Konya'nın Çumra beldesinin Arıkören köyü nüfusuna kayıtlı Fethi Şahin'in babası M. Şahin'e, köy muhtarı Ziya Erdoğan'a, Fethi Şahin'in okul arkadaşlarına ve Şahin'in babasının yakın arkadaşı ve köylüsü Y.K'ya ulaştı.

BABASI VE MUHTARIN İFADESİ ALINDI

Fethi Şahin'in babası M. Şahin'e telefonla ulaştığımızda Çumra Jandarma Karakolu'nda ifade veriyordu. Oğlunun IŞİD'e ne zaman katıldığını sorduk. Baba, cevap vermekten kaçındı. Bütün bilgileri sorgusunda söylediğini belirterek başka bir ayrıntı veremeyeceğini ifade etti. Sorgunun kapsamına ilişkin de açıklamada bulunmaktan kaçındı. Aynı sırada köy muhtarı Ziya Erdoğan da karakolda ifadesinin alındığını söyledi. Neden ifadesine başrulduğu yönündeki sorumuza yanıt veremeyeceğini, “Konuyla ilgili bilgileri yetkililere söyledim. Size başka bir şey söyleyemem“ demekle yetindi. Hem Şahin'in babasının hem de köy muhtarının ifadesine başvurulması, Şahin'in IŞİD bağlantısı yönündeki şüpheleri artırdı.

ÇEVRE KÖYLERDEN ÇOK KATILAN OLDU

Baba M. Şahin'in köylüsü ve yakın arkadaşı Y.K'nın açıklamaları ise Fethi Şahin'in IŞİD bağlantısını ortaya koyan çok çarpıcı bilgiler içeriyordu. Y.K, Şahin'in askere gittikten bir süre sonra kendisiyle her türlü iletişimin kesildiğini belirtti. Ailesi de oğullarıyla hiç görüşemedi. Şahin'in IŞİD sempatizanı olduğunu doğrulayan Y.K, “Konya merkezden, çevre köylerden, özellikle de Süleymanhacı köyünden örgüte çok sayıda katılım oldu. Hatta hayatını kaybedenler oldu“ dedi.

AİLENİN DÜNYA GÖRÜŞÜ FARKLI

“Karanlık bir çocuktu“ diye tanımladığı Fethi Şahin'in “Madde bağımlısı“ olduğunu belirten Y.K, zaman zaman Şahin'in babasının kendisine bu konuyla ilgili yakınmalarda bulunduğunu da belirtti. Ortadan kaybolmadan önce, ailesinin Şahin'in IŞİD'le ilişkisi konusunda şüphelerinin olduğunu belirten Y.K, kaybolmasının ardından köyde herkesin Şahin'in IŞİD'e katıldığını konuştuğunu belirtti. Şahin'in ailesinin dünya görüşü ise IŞİD'e uzak. Aileyi tanıyanlar, “Daha çok sosyal demokrat görüşlere yakınlar“ ifadelerini kullandı.

NASIL KOMUTA EDECEĞİMİ BİLİRİM

Şahin'in Facebook hesabındaki fotografla videodaki görüntüleri karşılaştırıldığında aynı kişi oldukları açıkca görülüyor. Paylaşımları da dikkat çekiyor. Şahin, 14 Ekim 2014'te yaptığı bir paylaşımda, "Aslında IŞİD'in başında benim gibi bir komutan olsaydı yenilmezdi..." ifadelerini kullandığı görülüyor. 15 Ekim 2014 tarihli başka bir paylaşımında da askerlikten bir hafta rapor aldığını belirtiyor. Tahminlere göre Şahin'in askerden kaçışı da bu döneme rastlıyor. Aynı günlü başka bir palaşımında da Şahin, "bombardımandan korunma", "karşı tarafa sızma" "tankların imhası" konularında yetkin olduğunu belirterek, "Nasıl ordu komuta edeceğimi bilirim ben" ifadelerini kullanıyor.

PİŞMANIM BENİ KURTARIN!

IŞİD'e katılan Fethi Şahin'in bir ay önce babasını arayarak “Pişmanım, beni kurtarın” dediği öğrenildi. Fethi Şahin'in yakın bir akrabası Aydınlık'a şu bilgileri aktardı: “Bulunduğu ortamlarda 'İslam savunucusuyum' gibi laflar söylerdi. Üç yıldır doğru düzgün gören yok. Bir ay kadar önce babasını aramış 'Pişmanım, beni buradan kurtarın' demiş. Babası birşey yapamamış.” Lise döneminden arkadaşları da Şahin'i “Ot içen, belalı bir tipti” sözleriyle anlattı.

FETÖ'CÜLER SEFERBER OLDU

IŞİD'in videoyu yayımlamasının hemen ardından sosyal medyada “Neden Suriye'deyiz?” şeklinde paylaşımlar yapılmaya başladı. Bu tür paylaşımların özellikle FETÖ bağlantılı hesaplardan yapıldığı görüldü. Twitter'da yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle: ....

aydinlik.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler