Atatürk gençliği yaz kamplarında buluştu

Türkiye Gençlik Birliği olarak, 17-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Aydın/Kuşadası ve Muğla/Göcek'te düzenlediğimiz kamplarda yüzlerce genç buluştu.

Atatürk gençliği yaz kamplarında buluştu

Türkiye Gençlik Birliği olarak her sene gerçekleştirdiğimiz yaz kampları, bu sene 17-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Aydın/Kuşadası ve Muğla/Göcek'te düzenlendi.

Yüzlerce üniversiteli ve liseli gencin buluştuğu yaz kamplarımızda birlikte paylaştık, birlikte ürettik, yeteneklerimizi birlikte keşfettik. Sistemin gençliği bireycileştiren ve yalnızlaştıran yoz kültürüne karşı alternatif devrimci vatansever kültürümüzü yeşerttik.

İKİNCİ KAMP MUĞLA GÖCEK'TE

Kamplarımızın ikincisi 24 Temmuz'da Muğla Göcek'te başladı. TGB'li gençler bu kampta da grup çalışmalarıyla beraber fikir üretti, atölyelerle yeteneklerini pekiştirdi, paylaştı ve birlikte üretti. 

Muğla Göcek kampının ardından konuşan Genel Başkanımız Cem Dikmen, "Yüzlerce gencin katıldığı geleneksel yaz kamplarımızı Kuşadası ve Fethiye'de tamamladık. Yaşayarak öğrenmeyi model edindiğimiz bu kamplara katılan her genç Köy Enstitülerinden mezun olan her bir öğretmen gibi bu ülkeye ışık olacak, büyük fedakarlıklarla ömrünü Türkiye'nin aydınlanmasına, ilerlemesine adayacaktır. İddiamız büyük! Türkiye'yi hakettiği gibi yönetecek kadroları yetiştirmeyi kendimize görev olarak koyuyoruz. Bu konuda inancımız tam! Türk gençliğinin fırsa verildiğinde neler yapabileceğini çok iyi biliyoru. 5 günlük kısacık bir zamanda halk oyunlarından Jeet Kune Do'ya, yaratıcı dramadan eleştirel edebiyata, müzikten filme birçok atölyede üretim faaliyetinde bulunan TGB kadroları, fırsat verildiğinde neler yapabileceğini gösterdi. Milletimizin gönlü ferah olsun, Türkiye'nin geleceği Türk gençliğinin örgütlü gücü TGB sayesinde güvence altında!"

TGB FINDIK TOPLAMAYA GİDİYOR

TGB'li gençler, bütün bir senenin yorgunluğunu attığı ve birlikte üretip paylaşım kültürünü pekiştirdiği yaz kamplarının ardından Ordu ve Giresun'a fındık toplamak üzere yola çıkacak. 8-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan fındık kamplarında gençler fındık toplayarak köylülere yardım edecek, onlardan öğrenecek.

1 hafta sürecek olan kampta TGB'li gençler; toplama, kurutma ve patos işlemlerinin bütün evrelerini kendileri yapacak. Gençler ayrıca kampta bulunduğu süre içinde yiyecekleri yemeklerden temizliğe kadar kendi işlerini kendileri görecekler. 10 gün boyunca Karadeniz halkıyla iç içe ve el ele yaşayacaklar.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler