Bölge gençliğini birleştirmeye devam ediyoruz!

Türkiye Gençlik Birliği heyeti Tahran Üniversitesi’nin davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran’a ziyaret gerçekleştirdi.

Bölge gençliğini birleştirmeye devam ediyoruz!

10 kişilik Türkiye Gençlik Birliği heyeti Tahran Üniversitesi’nin davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin amacı Türk ve İran gençlerinin bölgemizdeki emperyalizm destekli terör örgütlerine karşı işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölge ülkelerinin gençliğinin birleştirilmesinde öncü adımlar atması olarak ifade edildi.

TGB heyeti, ilk olarak başkent Tahran’da BESİC (Gönüllü Halk Seferberlik Gücü) gençliğinin yöneticileri ile görüşme gerçekleştirdi. Üniversitelerde bir buçuk milyon üyesi bulunan BESİC, İran’da gençliğin en kuvvetli olduğu örgüt konumunda. BESİC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dr.Mohammad Javad Mousanezhad ile görüşen TGB heyeti tarihsel Türk-İran dostluğu, bölgedeki gelişmeler, iki örgüt arasında ileriye dönük atılacak adımlar hakkında fikir alış verişinde bulundu. Siyasi faaliyetlerden kültürel etkinliklere kadar birçok konuda adımlar atılması gerektiğini söyleyen BESİC ve TGB heyeti, bundan sonra İran ve Türk gençliğinin somut adımlar atarak bölge ülkelerdeki gençliği birleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Kaygılarının ve mücadelelerinin ortak olduğunu vurgulayan TGB heyeti, BESİC gençliğine emperyalizm ve siyonizm destekli teröre karşı ortak bir uluslararası konferans yapma teklifinde bulundu. Dr. Mousanezhad bu teklifi olumlu karşılayarak birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Konferansın dışında, İran ve Türk gençliğinin birbirini daha yakından tanıması için karşılıklı ziyaretlerin arttırılması, çeşitli metinlerin Farsça ve Türkçeye çevrilmesi, ortak bir uluslararası yayın oluşturulması gibi konularda da işbirliğini geliştirmenin imkanları üzerinde görüş birliğine varıldı.

TGB heyeti BESİC gençlik liderleri ile görüşmenin ardından İran’ın önde gelen haber ajansı Tasnim Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Tasnim Haber Ajansı’nda aralarında Dünya ve Dış Politikalar Genel Direktörü Abas Aslani’nin ve Türkçe servisi müdürü Mesut Sadr Muhammedi’nin de bulunduğu bir heyetle görüştü. İranlı gazeteciler ile TGB’liler arasında sıcak bir ortamda geçen toplantıda, Batı Asya Birliği masaya yatırıldı. Türkiye ve İran’daki son gelişmeler, Astana süreci ve bölgedeki krizin çözüme ulaşması için karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Görüşmenin sonunda TGB heyetinin başkanı Işıkgün Akfırat, Abas Aslani’ye İstanbul siluetli bir cam işleme armağan etti.

Tahran’dan sonra Meşhet ve Kum şehirlerine gidecek olan TGB heyeti bu şehirlerdeki üniversite yöneticileri ile bir araya gelip görüşme gerçekleştirdikten sonra ziyaretlerini tamamlayacak.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler