"Bölgesel Birlikle ve Dayanışma ile Emperyalizmden Kurtulacağız!"

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer başkanlığında ABD ambargosuna karşı İran'a giden TGB Heyeti, ziyaretlerinin ikinci gününü tamamladı.

"Bölgesel Birlikle ve Dayanışma ile Emperyalizmden Kurtulacağız!"

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer başkanlığında ABD ambargosuna karşı İran'a giden heyetimiz, ziyaretlerinin birinci gününü tamamladı.

İkinci gününe, İran Kutsal Müdafaa Müzesi'ne ziyarette bulunarak başlayan heyetimiz ardından İslâmî Radyo Televizyonlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Rahim Bazdar ile görüştü. Toplantıda, basın ve yayın organları ile emperyalizme karşı yürütülen mücadelenin önemi ve yapılacak ortak projeler konuşuldu.

Ziyaretin akşam programında ise, geniş öğrenci kitlesine hitap eden ANA (Azaadi Üniversitesi Ögrenci) Haber Ajansı ile röportaj yapıldı. Röportajda, İran'a uygulanan Amerikan ambargosu, bölge ülkelerini hedef alan terör sorunu ve TGB'nin eylemleri başlıkları konuşuldu.

ABD ambargosuna karşı dayanışma için İran'a giden heyetimizin ziyaretleriyle ilgili açıklama yapan Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, şu ifadeleri dile getirdi:

"İran ziyaretimizin 2. gününde, Kutsal Müdafaa Müzesini gezdik. Müzeye, 1980'de başlayıp 8 yıl süren İran-Irak savaşının detayları resmedilmiş. Emperyalizm destekli savaş, İran halkının büyük direnişiyle bertaraf ediliyor.

Ardından İslam Radyo Televizyonlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısının başkanlık ettiği heyetle görüştük. Emperyalist medya tahakkümüne karşı, antiemperyalist, bağımsızlıkçı yayın çizgisinin önemi ve değeri hakkında konuştuk, plan çıkardık.

Temas ettiğimiz devlet yöneticileri ve kurumlar, Amerikan ambargosuna karşı kararlı bir tavır içerisindeler. Coğrafyamızın emperyalizmden kurtuluşu ancak bölgesel birlikle ve dayanışmayla gerçekleşecektir."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler