Cebeci'nin vatansever öğrencileri "Atatürk ve Bayrak" için yürüdü!

Ankara Üniversitesi’nin vatansever öğrencileri "Atatürk ve Bayrak" yürüyüşünde buluştu.

Cebeci'nin vatansever öğrencileri "Atatürk ve Bayrak" için yürüdü!

Ankara Üniversitesi’nin vatansever öğrencileri Atatürk ve Bayrak yürüyüşünde buluştu. Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan üniversite gençliği ‘’Vatan sana canım feda’’, ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz‘’ , ’’Gençlik vatan savunmasında’’, ‘’Şehitler ölmez vatan bölünmez’’ sloganları ile tüm fakülteleri dolaşarak kampüs girişinde basın açıklaması yaptı. Türk bayrakları ile yürüyen Cebeci öğrencileri adına açıklamayı TGB Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz gerçekleştirdi.

Gençliğe Hitabe'den, Bursa Nutku'ndan aldık

Üniversite gençliğinin 19 Mayıs 1919 ruhuyla İstiklal Mücadelesi'nde birleştiğini vurgulayan Tokgöz, ‘’Mülkiye'den sesleniyoruz, Hukuk Mektebi'nden sesleniyoruz, Eğitim Bilimleri'nden, İletişim Fakültesi'nden sesleniyoruz: Gençlik Ata'sının İzindedir ve ilkelerine bağlıdır. Bugün Türk Gençliği, üniversitelerde Mehmetçiğimizin, polisimizin bir adım gerisinde mücadeleyi göğüslemektedir. Şehitlerimize, gazilerimize ve kahramanca çalışan tüm güvenlik güçlerimize söz veriyoruz: Bizler sizin cephede verdiğiniz mücadeleyi vatanın her karışında ve özellikle üniversitelerde sürdüreceğiz. Zafer Türk milletinin olacak. ‘’ ifadelerini kullandı.

İşte açıklamanın tam metni:

Değerli basın mensupları ve Türk milleti,

Ateşten günlerden geçiyoruz. Eli kanlı Amerikan emperyalizmi, güney sınırımızda namlularını vatanımıza doğrultmuş durumda. PKK'sıyla FETÖ'süyle IŞİD'iyle vatanımızı teslim almaya, milletimizi bölmeye çalışıyorlar. Tıpkı 98 sene önce İtilaf Devletleri'nin yapmaya çalıştığı gibi.

Bugün vatanımızın üzerinde kanlı planları olanlar, açma kapama düğmeleri Amerika'dan ve sınır ötesinden çalışanlar, bugün burada Atatürk, Bayrak ve Vatan Yürüyüşü’nde toplanan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencilerine iyi baksınlar!

Vatanımızın yüz akı olacak, idarecileri, hukukçuları, öğretmenleri, gazetecileri, televizyoncuları burada. Mekteb-i Mülkiye, Ankara Hukuk Mektebi, Eğitim Bilimleri ve İletişim Fakültesi öğrencileri burada. Burası vatan mevziisidir. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Gençlik Memleket Savunmasındadır!

Cumhuriyetimiz hız kesmeden vatansever gençlik nesilleri yaratmaktadır. Bu memlekette, Asteğmen Kubilaylar, Mahmut Esat Bozkurtlar, Gaffar Okkanlar, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkler her zaman yetişmektedir. Cumhuriyetimizle, Ata'mızla, vatanımızla, bayrağımızla kavgaya tutuşmaya çalışanlar her seferinde mağlubiyetin dehrizlerinde kaybolacaklar. Bilmiyorlar fakat öğrenecekler:

BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ!

Bugün Türk milleti Atatürk'ün etrafında birleşmektedir. Yine bugün alçakça saldırılar Atatürk'e yapılmaktadır. Atatürk'e sarılmak, vatanımıza kast eden alçakları memleketimizden def etmenin birincil koşuludur!

Mülkiye'den sesleniyoruz, Hukuk Mektebi'nden sesleniyoruz, Eğitim Bilimleri'nden, İletişim Fakültesi'nden sesleniyoruz: Gençlik Ata'sının İzindedir ve ilkelerine bağlıdır.

Bugün Türk Gençliği, üniversitelerde Mehmetçiğimizin, polisimizin bir adım gerisinde mücadeleyi göğüslemektedir. Şehitlerimize, gazilerimize ve kahramanca çalışan tüm güvenlik güçlerimize söz veriyoruz: Bizler sizin cephede verdiğiniz mücadeleyi vatanın her karışında ve özellikle üniversitelerde sürdüreceğiz. Zafer Türk milletinin olacak.

Görevimizi Gençliğe Hitabe'den, Bursa Nutku'ndan aldık. 19 Mayıs 1919 ruhuyla İstiklal Mücadelesi'nde birleştik.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri olarak milletimize söz veriyoruz:
Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Fırat Çakıroğlu gibi hazırız.
Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz,
Cumhuriyeti Yıktırmayacağız!

Vatansever Cebeci Öğrencileri

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler