Dünya gençliğinden çağrı: Yeni dünyayı birlikte kuralım!

Genel Başkanımız Cem Dikmen, düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının deklarasyonunu komuoyuna ilan etti.

Dünya gençliğinden çağrı: Yeni dünyayı birlikte kuralım!

Genel Başkanımız Cem Dikmen, düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının deklarasyonunu komuoyuna ilan etti.

Açıklamasında ABD emperyalizminin yenildiğini , Atlantik sisteminin çöktüğünü, mazlumlar dünyasının güneşinin doğduğunu dile getiren Cem Dikmen, Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasına katılan gençlik örgütlerinin ortak deklarasyonunu 5 madde ile sıraladı.

 

Genel Başkanımız Cem Dikmen'in yaptığı açıkklama:

Bizler, yeryüzünün yedi ikliminden gelen anti-emperyalist gençlik örgütlerinin temsilcileri, Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Buluşması sonuç bildirgesi olarak hazırladığımız ortak deklarasyonumuzu bütün dünya kamuoyuna ilan ediyoruz:

Dünyamız köhne ve yıkıcı bir çağın günbatımında, yeni ve aydınlık bir çağın şafağındadır. Amerikan hegemonyacılığı ve İsrail işgalciliği, Batı Asya’dan Doğu Asya’ya, Latin Amerika’dan Afrika’ya bütün mazlum milletlerin direnişi, Avrasya güçlerinin iktisadi ve askeri yükselişi karşısında inisiyatifi kaybetmiştir. Suriye’de maaşlı teröristleriyle çıkardığı savaş başarısız olmuş; uyguladığı ambargo, İran milletinin bağımsızlık iradesini kıramamıştır. Yemen’de Suudi destekli teröristler Yemen halkı tarafından püskürtülmüştür. Latin Amerika’da direnişin simgesi olan Bolivarcı Venezuela’da tezgahladığı darbe girişimi bozguna uğramıştır. Terör saldırıları ve siyasi şantaj, ABD’nin piyonlarıyla savaşan Türkiye’nin kararlılığını teslim alamamıştır. ABD ve İsrail, dünyayı baştan sona saran askeri üslerine, arka bahçeleri olan uluslararası örgütlere, devasa medya güçlerine rağmen yenilmektedir. Ne kadar şiddetli saldırırlarsa, çöküşleri o kadar yakınlaşmaktadır. Atlantik sisteminin güneşi Batı’dan battıkça, yeni dünya sisteminin güneşi Doğu’dan yükselmektedir.

 

Dünyamızın içine girdiği değişimi gören ve yükü birlikte omuzlama iradesini gösteren aşağıda imzaları bulunan ülkelerin gençlik örgütleri olarak, 5 günlük “Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması” etkinliğimizden çıkardığımız sonuçlar şunlardır;

1) ABD ve İsrail, maaşlı teröristleri olan PKK, PYD, PJAK, El Nusra ve IŞİD gibi örgütlerle, direnen Batı Asya uluslarına diz çöktürmeye çalışmaktadır. Besleyip yönlendirdikleri terör kuşağı, milyonlarca insanın hayatını karartmakta, göçmen dalgalarıyla insanlık trajedileri yaratmakta, bütün dünyanın güvenliğine ve geleceğine zarar vermektedir. ABD ve İsrail destekli terör örgütlerine karşı ulusal ve uluslararası düzeyde her türlü mücadeleyi tavizsiz bir şekilde ve terörün kökünü kazıyıncaya kadar sürdüreceğiz.

2) Filistin, siyoinist İsrail işgaline karşı kahramanca direnişiyle bütün mazlum milletlerin simgesi olmuştur. ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Doğu Kudüs’e taşıması kararı işgali meşrulaştırma girişimidir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sadece doğusu değil, Kudüs’ün tamamı Filistinlelerindir ve ilelebet öyle kalacaktır. Filistin mücadelesini zafere ulaşıncaya kadar kendi mücadelemiz sayacak ve uluslararası dayanışmayı yükselteceğiz.

3) ‎Dünyanın efendiliğine ve jandarmalığına soyunanların tek kutuplu dünya düzeni çatırdamakta, çok kutuplu bir dünya düzeni doğmaktadır. Avrasya ve Latin Amerika güçleri, bölgesel ve kıtalararası inisiyatiflerle ulusal bağımsızlığa dayanan bir jeopolitik iklimin koşullarını yaratmaktadır. Emperyalizmin Batı Asya ülkelerini bölme planlarını bozguna uğratan Astana ve Soçi zirvelerini; Avrasya’da bir güvenlik ve işbirliği kuşağı yaratmayı hedefleyen Şanghay İşbirliği Örgütü ve Bir Kuşak Bir Yol İnisiyatifi’ni destekliyoruz. Ulusların egemenliğe, güvenliğe ve karşılıklı yarara dayanan uluslararası girişimlerin gençlik içinde de temsil edilmesi için ulusal ve uluslararası ölçekte ortak çalışmalar yürüteceğiz.

4) Güneşi batmakta olan sistem, dünya nüfusunun yarısını oluşturan biz gençlere bir gelecek değil, geleceksizlik sunmaktadır. Atlantik sisteminin kumarhane kapitalizmi, dizginsiz kar hırsı ve üretimden kopuşla birlikte bütün dünyada eğitimin niteliksizleşmesini, işlerin güvencesizleşmesini ve genç işsizliğin tırmanışını körüklemektedir. Gençlerin ilgi ve yeteneklerini ülkelerin kalkınma ihtiyaçlarıyla buluşturacak çağdaş, nitelikli ve herkesin erişebildiği bir eğitim sistemi ve istihdam politikasının inşası için ülkelerimizin bağımsız ve halkçı kalkınma rotaları oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürüteceğiz.

5) Bu sistem, gençliğe bir deli gömleği giydirmeye çalışmaktadır. Dayattığı tüketim ve uyuşma kültürü, şırıngaladığı bencil ve apolitik dünya görüşü, gençliği siyasi karar mekanizmalarından uzak tutmak ve dünyayı değiştirme gücüne gem vurmak içindir. Gençliğe biçilen bu rolü reddediyoruz. Ülkelerimizin bağımsızlığı başta olmak üzere bütün siyasal mücadelelerin en önünde olacağız. Emekten yana, paylaşımcı, dayanışmacı bir kültürü yaygınlaştıracağız. Karamsarlığa karşı mücadelemizle umut olacağız. Dünyanın tüm anti-emperyalist gençlerini tek bir çatı altında birleştirip geleceğimizi kendi ellerimize alacağız.

Dünyanın bütün anti-emperyalist gençlik örgütlerine bu sonuç bildirgesiyle bir çağrı yapıyoruz: Gelin güçlerimizi birleştirelim ve yepyeni bir dünyayı hep birlikte yaratalım.

İmza atan gençlik örgütleri:

Filistin, Filistin Halk Cephesi
İran, Barış çin Adalet
Rusya, Vatanın Kaplanları
Lübnan, Arap Ulusal Gençliği
Nepal, Nepal Komünist Partisi Birleşik Marksist Leninist
Libya, Libya Gençlik Birliği
Irak, Irak Gençlik Birliği
İran, BESİC
Hindistan, Devrimci Gençlik Örgütü
Bangladeş, Bangladeş Gençlik Birliği
Arjantin, Herkes için Vatan Partisi
Sırbistan, Avrasya Hareketi
Şili, Öğrenci Hareketi
Pakistandan Anna Ejaz Khan
Mısır, Mısırlı İlerici Gençlik Birliği
Italya, İtalya Bağımsız Öğrenci Birliği
İsviçre, İsviçre Komünist Partisi
Türkiye, Vatan Partisi Öncü Gençlik
Türkiye, Türkiye Gençlik Birliği

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler